Pärnu neiud pürivad telestaariks

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandra Lints.
Sandra Lints. Foto: Erakogu

Esmaspäeval jõuab TV3 ekraanile neljaosaline tõsielusari “Kodu otsib telestaari”, milles pürivad kodumaise seriaali “Kodu keset linna” rolli kaks Pärnust pärit tüdrukut.

TV3 avalike suhete juhi Annely Adermanni teatel on tõsielusari „Kodu otsib telestaari“ põnev, lõbus ja ettearvamatute juhtumistega lugu, milles 40 noort üle Eesti pürivad näitlema ühte populaarsemasse kodumaisesse sarja.

Adermanni sõnade järgi ei lnud valik üldsegi lihtne, sest kokku laekus erinevatest Eestimaa kohtadest ligi tuhat sooviavaldust 14.-18. aastastelt hakkajatelt noortelt, kellest paljud olid näitlemisega ka varem kokku puutunud. Pärast avalduste läbivaatamist jäid sõelale 40 paremat, kelle seast selgitatigi nelja päeva jooksul uus telestaar.

„Kodu otsib telestaari“ režissööri ja stsenaristi Kadriann Kibuse kinnitusel olid konkursile tulnud noored väga intelligentsed ja sisukad.

„Väga vähe oli neid, kes ei saanud katsetel sõna suust või jäid hätta,“ lausus Kibus. “ Neid nelja päeva võib nimetada tõeliseks näitlemiskooliks, sest kõik noored pidid läbima keeruliste katsete kadalipu, mida pidasid parajaks pähkliks koguni neid kõrvalt uudistanud profinäitlejad.”

Nii tuli noortel näiteks nii grupis kui paarikaupa improviseerida, õppida kiirelt pähe etteantud lõiguke „Kodu keset linna“ stsenaariumist ja seda koos professionaalsete näitlejatega ette kanda. Samuti tuli kolme tunniga selgeks saada stseenid kahest väga tuntud filmist ja neid esitada. Mõnele paarile osutus tõeliselt piinavaks romantilise rolli mängimine.

„Noori hindasid „Kodu keset linna“ meeskonna asjatundjad, produtsendid ja eksperdina oli neile abiks staažikas näitleja Jüri Aarma,” märkis Kibus. “Seega jääb igal õhtul osalisi vähemaks, sest need, kes massi seast silma ei hakka, peavad lahkuma. Juba esimesel päeval saadetakse koju 20 inimest, kolmanda päeva õhtuks on aga alles vaid kolm noort. Meeleolu on pinev ja omavahel enam nippe ei jagata. Kolmikul tuleb mängida spetsiaalselt neile kirjutatud rolli koos tuntud näitlejatega, keda nad kohtavad esmakordselt alles stuudios, prožektorite all.”

Adermanni teatel tõi telestaariotsing kokku igati kirju seltskonna. Nii oli nii mõnelgi kandidaadil kogemusi näitlemise või esinemisega nii kooli, huvialaringide kui ka televisiooni ja filmi vallas.

Mitmed neiud on tegelenud modellindusega ja paljud noormehed teinud bändi. Staariks-soovijaid on Valgast, Tartust, Saaremaalt, Haapsalust, Pärnust, Türilt, Rakverest, Kiviõlist, Märjamaalt, Tallinnast ja mujaltki.

Pärnust pürivad telestaariks 17aastased Sandra Lints ja Tallinnas elav pärnulanna Jennifer Scholz.

Lints on tegelenud kaheksa aastat võistlustantsu ja kolm aastat vabatantsuga. Ta on osalenud Endla teatri noortestuudio tegemistes ja näidelnud koolinäidendites. “Kodu keset linna” sarjas ihkab näitsik probleemse teismelise rolli, kuid ta oleks rahul ka kõigi muude osadega.

Scholz tegeleb samuti tanstimisega ja annab tüdrukutele koguni showtantsu tunde. Sarjas ihkaks ta mängida salakavalat naabritüdrukut, kellele meeldib segadusi tekitada.

Kuidas läks Pärnu tüdrukutel ja kellest saab “Kodu keset linna” uus staar näeb TV3 ekraanil esmaspäevast neljapäevani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles