Kes laulis filmis «Nukitsamees» kurjuse laulu?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
koht: Tallinn kes: Stseen filmist Nukitsamees
koht: Tallinn kes: Stseen filmist Nukitsamees Foto: ÕL

Endiselt tuleb paljudele üllatuseks, et filmi «Nukitsamees» nõida (Moor) kehastunud Ita Everi laulud on hoopis sisse laulnud Marju Kuut. 

««Kurjuse laulu», mida filmis laulab Ita Ever, laulis tegelikult ju Marju Kuut. Kuut emigreerus samal päeval ära Rootsi. Ning ema, keda mängib Ines Aru ja kel on selline madal hääl, tema partiid laulab Heidy Tamme kõrge lõõritava häälega, » ütleb Olav Ehala Postimehele.

«Aga väga hästi petab ära. Ines alguses kurtis küll, et kuidas ma seda teen, mul ju nii madal hääl. Ja suurem osa inimesi ju arvab ka, et Ever ise laulis «Kurjuse laulu». Nii Kuut kui Tamme emigreerusid ja siis oligi olukord, kus häält sai kasutada, aga nimesid lõputiitrites olla ei tohtinud, kuna nad olid ju oma kodumaa maha jätnud.»

Ehala ütleb, et peale Kuudi ja Tamme esitasid laule või repliike veel Ivo Linna, Toomas Kõrvits ja Peeter Tooma.

«Nukitsamees» on Helle Karise esimene täispikk mängufilm. Aastal 1981 valminud linateos põhineb Oskar Lutsu samanimelisel lastejutul, mille põhjal on filmi stsenaariumi kirjutanud Helle Murdmaa (Helle Karis), Helgi Oiderma ja Olav Ehala. Filmis kõlab Olav Ehala muusika Juhan Viidingu sõnadele, tantsud on seadnud Mait Agu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles