Manchesteri rünnakus kannatanuid aidanud kodutud saavad korteri ja söögi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchesteri kodutu Stephen Jones, kes kannatada saanud lapsi ja noori aitas
Manchesteri kodutu Stephen Jones, kes kannatada saanud lapsi ja noori aitas Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Sel esmapäeval, 22. mail leidis Ühendkuningriigis Manchesteris aset terrorirünnak, milles kaotas elu 22 ja sai vigastada ligi 60 inimest, Manchester Arena läheduses olnud asusid kannatanuid aitama, nende seas oli ka kodutuid.

Üks neist kodututest oli 33-aastane Chris Parker, kes oli esmaspäeva hilisõhtul Manchester Arena juures, edastab AFP.

Manchesteri kodutu Chris Parker, kes aitas kannatada saanuid
Manchesteri kodutu Chris Parker, kes aitas kannatada saanuid Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Parker sõnas meediale, et ta kuulis pauku ja siis nägi kontserdipaigast inimesi, kelle seas oli palju noori, välja jooksmas.

«Olin seal juures, tundsin nagu mingit lööklainet, mis mind maha paiskas. Ma tõusin uuesti püsti ja sisetunne ütles, et ma ei põgeneks, vaid läheksin aitama ja nii ma tegin,» teatas kodutu.

Lisaks noortele, kelle kehast ta naelu välja tõmbas, üritas ta aidata raskelt vigastatud naist, kes suri ta kätele enne kui parameedikud saabusid.

«See naine suri minu kätel, ta oli umbes 60-aastane ja sõnas, et kuskil on ta pereliikmed. Mind šokeerib see, et rünnak toimus kontserdil, kus oli palju lapsi ja nooril, nemad olid sihtmärgiks,» teatas Parker.

Manchester Arena läheduses oli veel üks kodutu, 35-aastane Stephen Jones, kes samuti rünnakus kannatada saanuid aitas.

Manchesteri kodutu Stephen Jones, kes kannatada saanud lapsi ja noori aitas
Manchesteri kodutu Stephen Jones, kes kannatada saanud lapsi ja noori aitas Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Seal oli palju noori, kes olid küll elus, kuid vigastatud ja verega kaetud. Tõmbasin nende laste käsivartest ja ka näost naelu välja,» teatas Jones.

Ta selgitas ajakirjanikele, et abi andmine oli inimlik tegu.

«Kui ma ei oleks aidanud, oleks mul väga häbi olnud. Ma ei suutnud minema kõndida ja lapsi hätta jätta. Võin küll kodutu olla, kuid mul on süda õiges kohas. Manchesteris on palju häid inimesi, kes aitavad meiesuguseid kodutuid ja nüüd oli minu kord  aidata neid, kes abi vajasid,» selgitas Jones.

Inglise jalgpalliklubi West Hami omanik David Sullivan ja ta poeg Dave Jr nägid televisioonis Jonesiga tehtud intervjuud ja see liigutas neid.

David Sullivan
David Sullivan Foto: National Pictures / Johnathan Adam Davies/©National Pictures / TopFoto/Scanpix
West Hami logo / wikipedia.org
West Hami logo / wikipedia.org Foto: Wikipedia.org

«Ta ütles, et igaüks läheks appi lastele, kes on vigastatud ja seda tegi ka tema. Hakkasin siis mõtlema, et kuidas mina teda ja teisi kodutuid aidata saan,» sõnas Dave Jr.

Dave Jr ja ta isa David Sullivan asusid kodutuid otsima, et anda Jonesile ja Parkerile eluaseme, makstes kinni nende poole aasta üüri. Lisaks annavad West Hami omanik ja ta poeg meestele uued riided ja süüa.

Sullivanid kohtuvad kahe kodutuga täna, et näidata neile nende majutamiskohta. Nad loodavad, et poole aastaga saavad mehed jalad uuesti alla, leides endale töö.

«Kõik on teist võimalust väärt. Ma ei tea veel, miks nad tänavale sattusid, kuid loodan, et edaspidi läheb neil hästi,» sõnas jalgpallifunktsionäär David Sullivan.

Lisaks Sullivanidele abistavad Parkerit ja Jonesi veel mitmed manchesterlased, kelle abiga on neil kogutud juba kümneid tuhandeid naelu ning mitu firmat on nende kahe mehe vastu huvi tundnud ja tööd pakkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles