Kes hukkusid Manchesteri rünnakus? Seni on tuvastatud 17 inimest (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchesteri hukkunute mälestamine
Manchesteri hukkunute mälestamine Foto: Owen Humphreys/PA Wire/PA Images/Scanpix

Ühendkuningriigi keskosas Manchesteris sel esmaspäeval, 22. mail toimunud rünnakus popstaar Ariana Grende kontserdi lõppedes kaotas elu 22 ja sai vigastada ligi 60 inimest. Hukkunute ja vigastatute seas on ka lapsi ja noori.

Briti meedia teatel on 22 ohvrist 17 tuvastatud, esimese kolme kohta saadi andmed juba 23. mail. Nendeks on kaheksa-aastane Saffie Rose Russos, 15-aastane Georgina Callander ja 26-aastane John Atkinson.

Briti meditsiinitöötajad kinnitasid, et 25. maiks on tehtud kindlaks 22 hukkunust 17 isik.

Kindlaks on tehtud järgmised Manchester Arenal hukkunud:

Saffie Rose Roussos.
Saffie Rose Roussos. Foto: SWNS.com/Scanpix

Kaheksa-aastane Saffie Rose Roussos oli koos oma ema ja õega Ariana Grande kontserdil, sattudes plahvatuskoha juurde. Ema ja vanem õde said raskeid kehavigastusi, kuid jäid ellu. Briti meedia andmetel on ema koomas ega tea oma tütre surmast.

Saffie Rose õppis Lancashire’i Tarletoni põhikoolis, ta hukkumist kinnitas selle kooli vanemõpetaja Chris Upton, lisades, et tüdruk oli rõõmsameelne ja õnnelik laps, keda jäävad paljud leinama.

Ta lisas, et Lancashire’i võimud abistavad Roussoste perekonda neile raskel ajal.

Georgina Callander / Handout/Reuters/Scanpix
Georgina Callander / Handout/Reuters/Scanpix Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

18-aastane Georgina Callander oli varem sotsiaalmeedias USA popstaari Ariana Grandega suhelnud ja ootas tema kontserti oma kodulinnas väga. Ta kohtus ameeriklannast staariga 2015. aastal ja tegi koos temaga selfi, mille postitas Instagrami.

Callander õppis meditsiini eesmärgiga saada meditsiiniõeks.

John Atkinson
John Atkinson Foto: Facebook / Kuvatõmmis

28-aastane tantsija John Atkinson oli tantsija, kes ta sõprade sõnul oli tõeline džentelmen. Atkinsoni sõprade teatel käivitasid nad Johni pere abistamiseks rahakogumiskampaania, kus on nüüdseks üle 4000 naela.

«Meie kallis sõber John kaotas 22. mail ootamatult pommiplahvatuses elu. Tõeline džentelmen. Puhka rahus. Meie mõtted ja palved on tema pere ja teistega, kes selles rünnakus kannatada said. John oli eriline ja ta oli populaarne,» teatas sõber Hayley Dickenson Facebookis.

Eilidh Macleod
Eilidh Macleod Foto: -/AFP/Scanpix

14-aastane Eilidh Macleod oli pärit Välis-Hebriidide hulka kuuluvalt Barra saarelt, olles Manchesteris koos ema Marioni ja sõbranna, 15-aastase Laura MacIntyre’iga. Isa Roddy suundus pärast plahvatusest kuulda saamist Manchesteri tütart ja naist otsima.

Pere sõnul oli Eilidh elurõõmus teismeline, kes tegeles muusikaga, mängides Šoti torupilli. Ta unistus oli saada muusikuks.

Šotimaa peaminister Nicola Sturgeon avaldas Eilidhi perele lapse kaotuse puhul kaastunnet.

Nii Eilidh MacLeod kui ta sõbranna Laura MacIntyre olid plahvatuskoha lähedal, kuid MacIntyre pääses eluga, saades vigastada. Ta on ravil Manchesteri haiglas.

Chloe Rutherford ja Liam Curry
Chloe Rutherford ja Liam Curry Foto: Facebook / Kuvatõmmis

Manchesteri lähedalt South Shieldsist pärit 17-aastane Chloe Rutherford ja 19-aastane Liam Curry olid Ariana Grande kontserdil koos. Nad sattusid kontserdi lõppedes plahvatuskoha juurde ja hukkusid. Pered otsisid neid paar päeva sotsiaalmeedia abil, kuid ei saanud nende kohta infot. Lõpuks teatas üks Manchesteri haigla, et nad on hukkunud.

«Nad olid sõbrad ja kallimad, nad tahtsid koos olla ning nüüd on nad kogu igaviku koos,» teatasid pered.

Michelle Kiss
Michelle Kiss Foto: -/AFP/Scanpix

45-aastane Michelle Kiss oli Manchesteris Ariana Grande kontserdil koos oma 12-aastase tütre Milliega, kes jäi plahvatuses ellu. Millie Kiss oli see tüdruk, keda fotograafid jäädvustasid koos naispolitseinikuga, kes teda embas ja lohutas. See pilt on Manchesteri rünnaku järgse ajal üks sümbolitest.

Pere teatel oli Michelle Kiss oma mehele Tonyle armastav naine, olles samas Dylani, Ellioti ja Millie ema, Micki ja Christine’i tütar ning Nichola õde.

«Ta võeti meilt ootamatul ja julmal kombel, meie süda on murtud,» teatas pere.

Sorrell Leczkowski
Sorrell Leczkowski Foto: -/AFP/Scanpix

14-aastane Sorell Leczkowski ei olnud Ariana Grande kontserti kuulamas, kuid ta läks Manchester Arenale koos pereliikmetega, et pärast kontserti oma õde auto peale võtta.

Võimude teatel ei saanud ta õde plahvatuses kannatada, tüdruku ema ja vanaema said raskeid vigastusi.

Elaine McIver
Elaine McIver Foto: -/AFP/Scanpix

Suur-Manchesteri politsei teatel hukkus Ariana Grande kontserdi lõpul toimunud plahvatuses Cheshire’i politseinik Elaine McIver. Ta oli tööst vabal ajal sellel kontserdil koos oma mehe Ianiga, kelle seisund on kriitiline ja kahe lapsega, kes said vigastada.

«Kinnitan, et üks meie kolleegidest kahjuks hukkus,» teatas Suur-Manchesteri politseijuht Ian Hopkins.

Nell Jones
Nell Jones Foto: www.facebook.com

14-aastane Nell Jones, kes oli pärit Cheshire’ist, hukkus Manchesteri kontserdil. Sellest teatas sotsiaalmeedias ta kool, Holmes Chapel Comprehensive School. Kooli juhi Denis Oliveri sõnul otsis ta pere pärast plahvatust Nelli, lootes et ta on elus, kuid nad said teada tema surmast.

Kooli esindaja teatel oli Nell kaaslaste seas populaarne, olles samas edukas õpilane. Mitmed Nelli kaaslased sõnasid, et ta oli nende jaoks pigem õde, mitte niivõrd klassikaaslane.

Alison Howe
Alison Howe Foto: Ekraanitõmmis Twitterist
Lisa Lees
Lisa Lees Foto: Ekraanitõmmis Twitterist

Manchesteri lähedalt Roytonist pärit 45-aastane Alison Howe ja ta sõbranna, Oldhamist pärit 47-aastane Lisa Lees olid sõbrannad, kes läksid Manchester Arenale, et seal kohtuda pärast Ariana Grande kontserdi lõppu oma teismeliste tütardega. 15-aastased tüdrukud pääsesid plahvatusest eluga ega saanud isegi vigastada.

Howe’i kasupoeg Jordan Howe kinnitas oma kasuema surma Facebookis: «Meilt võeti hoolitsev ja ilus kasuema, oleme kurvad».

Jane Tweddle-Taylor
Jane Tweddle-Taylor Foto: Ekraanitõmmis Twitterist

51-aastane Jane Tweddle-Taylor oli pärit Iiri mere kaldal Lancashire’is asuvast Blackpoolist. Ta oli plahvatuse ajal Manchester Arenal, kuna lubas sõbrale, et võtab ta tütre pärast Ariana Grande kontserti oma autole. Ta sattus ootama areeni plahvatuskohas ja kaotas elu.

Tweddle-Taylor töötas Blackpooli South Shore Academy Schoolis administraatorina. Kooli juhtkonna sõnul oli ta nagu selleks tööks, mis nõudis õpetajate, õpilaste ja külalistega pidevat suhtlemist, nagu loodud, olles sõbralik, avatud jutukas ja lõbus.

Naise abikaasa Mark Tweddle-Taylor edastas järelehüüde, öeldes, et ta oli hea abikaasa talle ja suurepärane ema oma kolmele lapsele.

Poola paar Angelika ja Marcin Klis
Poola paar Angelika ja Marcin Klis Foto: Ekraanitõmmis Twitterist

Poolast pärit paar, 40-aastane Angelika Klis ja 42-aastane Marcin Klis elasid Yorkis, kuid olid Manchesteris, kuna seal õpib ülikoolis nende 20-aastane tütar Alexandra Klis. Vanemad oli kontserdile tütrele vastu läinud.

Tütar teatas Facebookis oma vanemate hukkumisest, seda kinnitasid hiljem Londonis asuva Poola saatkonna esindajad ja Poola välisministeerium.

Poola välisminister Witold Waszczykowski kinnitas Poola paari elamist Suurbritannias ja nende ootamatut hukkumist, edastades samas kaastunde nende perekonnale.

Martyn Hett
Martyn Hett Foto: -/AFP/Scanpix

29-aastane Martyn Hett, kes töötas avalike suhete juhina, oli Manchesteris Ariana Grande kontserdil koos oma sõbra Stuart Aspinalliga. Pärast kontserdi lõppu liikusid nad väljapääsu poole, kuid sattusid lahku. Hett oli plahvatuskohas, Aspinall mitte.

Hett oli 2015. aastal BBC Victoria Derbyshire’i jutusaates, kus sõnas, et ta on seriaali «Coronation Street» fänn ja tal on selle tegelast Deirdre Barlowd kujutav tätoveering.

Hetti sõber Russel Hayward avaldas järelehüüde, öeldes, et Martyn ei jäänud plahvatuses kahjuks ellu, kuid ta oli nende sõpruskonna tähtis ja hinnatud liige.

Kelly Brewster
Kelly Brewster Foto: Ekraanitõmmis Twitterist

32-aastane Kelly Brewster hukkus, kaitstes plahvatuskohas väikest sugulast oma kehaga. Selle paljastas naise sugulane Paul Dryhurst Facebookis. Tegemist oli Brewsteri 11-aastase õetütrega, kes jäi ellu. Brewster oli Ariana Grande kontserdil koos oma õe ja õetütrega, kuid rahavamassis kaotas ta õe silmist, jäädes koos õetütrega.

Kelly Brewsteri elukaaslane Ian Winslow kirjutas Facebookis, et tal on Kelly kohta väga halbu uudiseid, ta kaotas elu.

«Kelly oli elurõõmus naine, meil oli plaanis palju asju koos teha. Mu tütar Phoebe on kasuema kaotuse tõttu väga kurb,» teatas mees.

Olivia Campbell
Olivia Campbell Foto: Twitter/Twitter/Scanpix

15-aastane Olivia Campbell oli pärit Suur-Manchesteris asuvast Buryst, õppides Tottingtoni keskkoolis.

Tüdruku ema Charlotte Campbell kirjutas Facebookis: «Puhka rahus, mu kallis laps. Sind võeti meie juurest liiga vara ära. Nüüd oled koos inglitega, kuid meie jääme sind alati armastama».

Olivia pere otsis teda pärast plahvatust Manchesteri haiglatest, kuid ei saanud ta kohta kohe infot. Hiljem selgus, et ta leiti sündmuskohalt hukkununa ja viidi haiglasse, kuhu koguti kõik hukkunud.

Olivia kooli juht Brian Duffy kinnitas õpilase surma, nimetades tead samas targaks ja toredaks tüdrukuks.

Briti politsei teatel on Manchesteri rünnaku kahtlusalune 22-aastane Salman Abedi, kes end Manchester Arena väljapääsu juures õhku lasi. Liibüa päritolu mehe sõprade sõnul õppis ta ülikoolis, kuid radikaliseerus, käies ka Süürias Islamiriigi juures. 

Ühendkuningriigis tõsteti seoses Manchesteri rünnakuga terroriohu tase kõige kõrgemale ehk kriitilisele tasemele. Terroriohu tasemed kehtestati 2006. aastal, tasemed on: kriitiline, tõsine, oluline, mõõdukas ja madal.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles