Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Pärnu muuseumi näitus õpetab sugupuud uurima

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Veste Roosaar
Copy
Värvikas sugupuu Võiste aleviku Saviaugu talu kodumuuseumis.
Värvikas sugupuu Võiste aleviku Saviaugu talu kodumuuseumis. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu muuseumis on 2. aprillist üleval Eesti genealoogia seltsi Pärnu osakonna 15. aastapäeva näitus “Kuidas uurida sugupuu juuri”.

Eksponeeritud on nii mõnigi Pärnumaa sugupuu, huvitavamaid vormistusi on näitusele toonud Mulgi- ja Harjumaa sugupuu-uurijad. Näituse infostendid on toodud Harjumaa muuseumist, nende autor on Liisi Taimre, kujundaja Kätlin Janson ja illustraator Ülle Meister. Näha saab hulgaliselt ajaloo- ja arhiivimaterjalegi, mis on abiks sugupuu uurijatele.

Eesti genealoogia seltsi Pärnumaa osakonna esimehe Anneli Ojatamme jutu järgi pildistati mitu aastat tagasi üles vanad kirikuraamatud ja praegu on need pildid internetis, ajalooarhiivis Saaga keskkonnas. Pärnumaa kohta on andmed kuni 1940. aastani.

“Varem oli sugupuu uurimine rohkem eakate pärusmaa, sest neil on rohkem aega arhiivide vahet sõita, tänapäeval on tänu info kättesaadavusele internetis oma eellaste vastu aina rohkem huvi tekkinud noortel,” rääkis Ojatamm. “Tahame näitusega julgustada huvilisi töid paberile panema ja näidata, milliseid võimalusi selleks on.”  

Eesti genealoogia seltsis on ligi 700 liiget, Pärnu osakonnas 48 genealoogiahuvilist.
 
Pärnu muuseumis 2. aprillil kell 11 avatav näitus on koos õpitubadega avatud 14. maini.
 

Märksõnad

Tagasi üles