Video: kas paavst viskas Sloveenia saiale viidates Trumpi kehakaalu üle nalja?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sloveenia keeks potica
Sloveenia keeks potica Foto: DARKO BANDIC/AP/Scanpix

USA president Donald Trump ja ta naine melania Trump on esimesel välisvisiidil, nad olid Saudi Araabias ja Iisraelis, sealt edasi suunduti Rooma ja Vatikani, kus eile toimus kohtumine paavst Franciscusega.

Paavst andis USA presidendile ja siis esileedile kätt, visates samas nalja, et kas Melania toidab oma meest Sloveenia kuulsa küpsetise potica’ga, edastab The Telegraph.

Sloveenia keeks potica
Sloveenia keeks potica Foto: DARKO BANDIC/AP/Scanpix

Meedia esindajate arvates viitas paavst sellega Donald Trumpi kehakaalule.

Melania Trump ei saanud kohe aru, mida Frnaciscus potica all mõtles, kuid solveenlannana tuli talle kiiresti meelde, millise roaga tegemist on.

«Potica,  ah jaa, loomulikult sellega,» teatas Melania Trump paavstile.

Melania Trump
Melania Trump Foto: GREGORIO BORGIA/AP/SCANPIX

Sloveenia ringhääling teatas, et paavst Franciscus on Sloveenia toidukultuuriga hästi kursis, teades isegi seda, mis on potica ning ta palub Sloveeniat külastavatel lähikondlastel endale seda sealt tuua.

Paavst Franciscus, USA esileedi Melania Trump (paremal) ja Ivanka Trump
Paavst Franciscus, USA esileedi Melania Trump (paremal) ja Ivanka Trump Foto: ALESSANDRA TARANTINO/AFP/Scanpix

Potica on  pärmitainast ja täidisega keeks või sai mille tegemiseks kasutatakse pähkleid, mooniseemneid, kodujuustu, šokolaadi, mett, vahel ka estragoni ja porrut.

Tainas rullitakse lahti, sellele määritakse täidis ja siis keeratakse rulli ning küpsetatakse. Kui tegemist on keeksiga, siis pannakse tainas küpsetusnõusse erinevate kihtidena, et keskele jääks pähklitest ja mooniseemnetest triibud.

Sloveenia keeks potica
Sloveenia keeks potica Foto: DARKO BANDIC/AP/Scanpix

USA esileedi Melania Trumpi kodukoha Sevnica lähedal asuva Bizeljsko restoranipidaja Zdravka Baloni sõnul on potica  Sloveenia rahvustoit, olles sama kuulus kui Kranjske vorstid.

«Sloveenias süüakse potica’t eelkõige jõulude ja lihavõtete ajal. Kui varem kasutati eelkõige pähkleid, mooniseemneid ja mett, siis nüüd ka šokolaadi ja teisi lisandeid,» teatas restoraniomanik.

Malania Trump, kelle sünninimi on Melania Knavs, lahkus Sloveeniast 20. eluaastates, minnes Lääne-Euroopasse modellitööle. Sealt edasi viis ta tee USAsse, kus ta kohtus kinnisvaraärimehest Donald Trumpiga, saades tema kolmandaks naiseks.

Melania ja Donald Trump külastasid naise kodulinna 2002. aasta juulis, siis kohtusid naise vanemad oma kuulsa väimehega.

Donald Trumpist sai 20. jaanuaril USA 45. president. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles