Must mees sai siirdamisoperatsiooniga valge mehe peenise

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirurgid
Kirurgid Foto: Panther Media/Scanpix

Lõuna-Aafrika Vabariigis Kaplinnas tegi grupp Stellenboschi ülikooli ja Tybergi haigla kirurge ebatavalise operatsiooni, milles tumedanahaline mees sai endale valgenahalise mehe peenise.

21. aprillil aset leidnud operatsiooni teinud kirurgide teatel meditsiinieetilistel põhjustel patsiendi isikut ei paljastata, edastab iltalehti.fi.

Ülikool ja haigla avalikustasid, et 9,5 tundi kestnud elundisiirdamine tehti 40-aastasele tumeda nahavärviga mehele, kes jäi peenisest 17 aastat tagasi ilma, kuna ta religioonile omane ümberlõikamine ebaõnnestus.

Mehel tekkis põletik ja ta peenis tuli kiirkorras amputeerida.

«Patsient on mustanahaline ja organidoonor valgenahaline. Kuna selle organi puhul on doonoreid väga vähe, siis meil ei olnud valikuvõimalust,» teatas Stellenboschi ülikooli uroloogiaprofessor Andre van der Merwe.

Kirurgide sõnul nõudis see operatsioon suurt tähelepanelikkust ja keskendumist, sest kahe mehe koed, veresooned, närvid ja muu tuli ühendada väga täpselt.

Arstide teatel võtab sellisest operatsioonist toibumine aega pool aastat, kuid sel kuul tehtud uuring näitas, et peenis juba töötab.

«Nimetatud patsient on meie patsientidest kõige õnnelikum, sest üle 17 aasta on tal taas peenis, mis funktsioneerib,» teatas van der Merwe.

Uroloogiaprofessor lisas, et seni ei ole tervenemisprotsessis komplikatsioone ette tulnud. Samuti tehakse musta mehe valgele peenisele «meditsiinitätoveeringuid», mis organi natuke tumedamaks muudavad.

Mehel oli enne peenise kaotust naissuhteid ja on olnud ka hiljem, kuid organi puudusel ei saanud ta seksida.

«See viga on nüüd parandatud ja ta saab edaspidi elada normaalset suguelu,» nentisid kirurgid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles