Pärnusse jõuab Soome-Eesti koomiksinäitus

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: promo

FINESTi koomiksinäitus on teel Pärnusse Soome nädalale, seda saab vaadata 4.-10. aprillini Port Arturi kaubanduskeskuses.

Soome instituudi produtseeritud koomiksinäitus tutvustab kümne Soome ja kümne Eesti kunstniku visiooni teemast “24 tundi”. Näitus on nii tehniliselt kui stiililiselt mitmekülgne väljapanek mõlema maa nüüdiskoomiksist.

Soome-Eesti koomiksinäitusele nime mõeldes tundus korraldajatele mõttesähvatus FINEST algul hea ja lõpuks iseenesestmõistetav: FIN ja EST nagu Soome ja Eesti ning finest, inglise keeles “suurepärane”.

Näituse kuraatorid on koomiksikunstnik Joonas Sildre ja Sarjakuvaseura (Koomiksiselts) tegevjuhataja Kalle Hakkola, näituse produtsent on Jenni Kallionsivu Soome instituudist.

Idee Soome-Eesti koomiksinäitusest sündis, kui Soome instituudis jõuti äratundmisele, et on vaja luua ja tugevdada kontakte koomiksikunstnike vahel Soome lahe põhja- ja lõunarannikul. Näituseprojekt FINEST tekitas lumepalliefekti: see laienes kiiresti rahvusvaheliseks ja Eestiski ei piirdutud vaid näituse avamisega, vaid korraldati terviklik koomiksipäev.

FINEST on laienenud väljapoole Soomet ja Eestitki. Näitus ringleb nii Lätis kui Ungaris rikastatuna kohalike kunstnike töödega.

Pärnust sõidab näitus Moskvasse, kus aprilli lõpul ja mai algul toimub koomiksifestival “Komissia”, mis kogub kokku koomiksisõbrad kogu maailmast. Pärast festivali jääb näitus ringlema Venemaale.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles