Pildiseeria: sõnumid Manchesteris

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ühendkuningriigi keskosas asuvas Manchesteris toimus esmaspäeva hilisõhtul ameeriklannast  popstaari Ariana Grande kontserdi lõppedes rünnak, milles nüüdsetel andmetel kaotas elu 22 ja sai vigastada 59 inimest.

Manchesterlased reageerisid juhtunule kiiresti, abistades kannatada saanuid, loovutades verd, viies parameedikutele ja politseile süüa-juua ning öeldes, et terroriolukorras on nad veelgi kokkuhoidvamad.

Manchesterlased
Manchesterlased Foto: JON SUPER/REUTERS/SCANPIX

Rünnaku toimumiskoha, Manchester Arena juurde on sajad kohalikud ja turistid viinud hukkunute, kelle seas on ka laspi ja noori, mälestuseks lilli, sõnumeid ja küünlaid.

Manchester / Martin Rickett/PA Wire/PA Images/Scanpix
Manchester / Martin Rickett/PA Wire/PA Images/Scanpix Foto: SCANPIX

22  hukkunust on praeguseks teada kolm, kaheksa-aastane Saffie Rose Roussos, 18-aastane Georgina Callander ja 26-aastane John Atkinson.

Saffie Rose Roussos.
Saffie Rose Roussos. Foto: SWNS.com/Scanpix
Manchesteris asuv Fish&Ships, mis kuulub rünnakus hukkunud kaheksa-aastase Seffie Rose Roussose isale. Sinna juurde toodi tüdruku mälestuseks lilli
Manchesteris asuv Fish&Ships, mis kuulub rünnakus hukkunud kaheksa-aastase Seffie Rose Roussose isale. Sinna juurde toodi tüdruku mälestuseks lilli Foto: Chloe Lonsdale/SWNS.com/Scanpix

Manchesteri tänavatel on lisaks politsenikele patrullimas ka sõdurid.

Manchesteri ratsapolitsei
Manchesteri ratsapolitsei Foto: Rui Vieira/AP/Scanpix

Avalikes paikades on mitmeid sõnumeid, milles kutsutakse manchesterlasi olema tugevad ning milles mõistetakse rünnak hukka, kuna ohvriteks olid lapsed ja teismelised.

Manchester
Manchester Foto: Stefan Wermuth/Reuters/Scanpix

«Ainult argpüks ründab lapsi ja kaitsetuid. Oled argpüks ja jääd selleks! Me leiname, kuid me ei karda, sest koos oleme oma armastuses ja ühtsuse tugevad,» oli ühes kirja,s mis avaldati ka sotsiaalmeedias.

Sõnum Manchesteris
Sõnum Manchesteris Foto: Rui Vieira/AP/Scanpix
Manchester / Stringer/Reuters/Scanpix
Manchester / Stringer/Reuters/Scanpix Foto: SCANPIX

Briti politsei teatel oli tegemist enesetapurünnakuga, mille kahtlusalune on 22-aastane Liibüa päritolu Salman Abedi, kes kinnitamata nadmetel käis Süürias Islamiriigi juures.

Ühendkuningriigi võimud tõstsid pärast Manchesteri rünnakut terroriohu taset, kuna arvatakse, et äärmusislamistid võivad plaanivad lähiajal seal veel rünnakuid korraldada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles