Õllesummeri peaesineja on The Cranberries

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cranberries
Cranberries Foto: Õllesummer

Õllesummer 2011 peaesineja on üks kauaoodatumaid comeback´e tänapäeva rokkmuusikas – The Cranberries. 1990. aastate tuntuimaid hitimeistreid on maailma suurimatel lavadel tagasi peale kaheksa-aastast pausi. The  Cranberries esineb festivalil regiooni eksklusiivse kontserdiga reedel, 8. juulil.

Äsja stuudiosse naasnud The Cranberries on terve põlvkonna eestlaste südamesse jäänud superhittidega Zombie, Linger, Dreams, Ode To My Family, When Youre Gone ning paljude teiste 1990te aastate pop-ja rokkmuusika tipplugudega. Artisti kauaoodatud uus album näeb  
ilmavalgust sel aastal ning plaadi esimene singel peaks bändi sõnul väljas olema suveks.

«Cranberries´e saamine Õllesummerile on meile tohutu töövõit, kuna seoses nende tagasitulekuga muusikaareenile on nad hetkel taas ülinõutud bänd terves maailmas,» ütles festivali peakorraldaja Marje Hansar.

Seoses The Cranberries´e esinemisega pannakse Õllesummeri piletid müüki ka naaberriikides, mis toob festivalile palju fänne lähiriikidest.

The Cranberries´e peadpööritav karjäär sai alguse Iirimaal Limericki linnas 1989. aastal, mil bändi asutajad, vennad Noel ja Mike Hogan leidsid ajalehekuulutuse kaudu enda pundile solisti - Dolores  
O`Riordani. Laulja osutus valituks, kuna kirjutas algversiooni laulust Linger, tulevase ansambli suurhiti. «Just Linger» ja «Dreams» olid bändi esimese demosalvestise tõmbenumbrid, mille tiraažiks olid vaid 300 koopiat. Sellest kasvas välja The Cranberries´e esimene ning kohe  suurt tähelepanu pälvinud album «Everybody Else Doing It, So Why Cant We?».

Artisti teise albumi - «No Need To Argue» edu kindlustasid The  Cranberries´e kuulsaim hitt «Zombie» ning meloodiline ballaad «Ode To My Family». Selle kauamängivaga õnnestus The Cranberries´el vallutada korraga nii Euroopa kui kogu Põhja-Ameerika muusikaturg.

Järgneva kolme plaadiga kinnitas Cranberries ülemaailmset kuulsust, mis tipnes 2003. aastal kontsertidega koos Rolling Stones´iga. Seda üllatavam oli muusikamaailmale bändi järsk laialiminek aasta lõpus.

Aastatel 2003-2009 on bändi liikmed tegelenud mitmete erinevate  muusikaliste projektidega.

Laulja Dolores O´Riordan abiellus 1994. aastal endise Duran Durani tuurimanageriga, kellega neil on kolm last. 2006. aastal nimetati O ´Riordan üheks rikkaimaks naiseks Iirimaal. Seitsmelapselises peres noorima võsuna kasvanud laulja oli nagu enamus iirlasi katoliiklane, kuid loobus usutunnistusest ning nimetab ennast lihtsalt kristlaseks.

Eelmisel aastal kokkutulekust teatanud The Cranberries on ainuüksi USAs müünud 15 miljonit albumit ning saanud nelja albumiga maineka Billboardi albumitabelis Top 20sse.

Õllesummer 2011 toimub 6.-9. juulini Tallinna Lauluväljakul. Festivali  
piletid on müügil Piletilevi müügipunktides ja Statoili jaamades üle  
Eesti. Ühepäeva pileti hind on 10 EUR ning festivali pass 25 EUR.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles