Rünnak tehti Ariana Grande kontserdil, kuna ta esinemiskostüümid ärritavad islamiste?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ariana Grande
Ariana Grande Foto: MEGA/Scanpix

Ühendkuningriigis Manchesteris toimus esmaspäeval USA popstaari Ariana Grande kontserdi lõppedes plahvatus, mis võttis elu 22 inimeselt ja vigastas 59 inimest.

Briti ajakirjanike arvates valis ründamises kahtlustatav 22-aastane Liibüa päritolu Salman Abedi, kes end õhku lasi, Grande kontserdi, kuna see staar on ärritanud oma paljastavate esinemiskostüümide ja muusikaga äärmusislamiste.

Ariana Grande
Ariana Grande Foto: MEGA/Scanpix

23-aastast lauljat on laval nähtud paljastavate pluuside, väga lühikeste seelikute, jänesekõrvade ja –maskiga ning võrksukkades ja pika sääre ja kõrgete kontsadega saabastes, mis islamistide, kuid ka mõõdukate moslemite arvates viitab lääne staaride litsakusele.

Ariana Grande
Ariana Grande Foto: Yui Mok/PA Wire/PA Images/Scanpix
Ariana Grande
Ariana Grande Foto: PA/PA Wire/PA Images/Scanpix
Ariana Grande
Ariana Grande Foto: MEGA/Scanpix

Mitmes moslemiriigis on läänelik, kaasa arvatud lääne muusika kuulamine keelatud ja selle eest saab karistad isegi surmanuhtlusega.

Äärmusrühmitus Islamiriik on koraani ja islamitavade tõlgendamisel läinud äärmusesse, vihates lisaks läänele ka oma usukaaslasi, kes ei järgi äärmusislamit, vaid on mõõduka ja liberaalse islami pooldajad.

Islamiriik võttis Manchesteri rünnakus vastutuse, samas ülistades selle toimepanijat. Lääne muusika olevat Allahi jäme solvamine ning selle tõttu tuleb lääne muusikuid ja lääne popmuusika kuulajaid tappa.

Islamiriigi lipp
Islamiriigi lipp Foto: ALAA AL-MARJANI/REUTERS/Scanpix

«Lääs ja kõik sellega seotud on Allahi solvamine, meid piiinavad lääne saatan ja džinnid. Moslemid peaksid end hoidma läänest tuleva eest, sest kui nad seda kummardavad, siis saavad nad «saatana tööriistadeks». Lääne dekadents hävitab ka meie vaimsuse,» teatasid Islamiriigi pooldajad sotsiaalmeedias.

22. mail Manchesteris toimunud Grande kontserdil oli näha ka moslemeid, kes olid samuti selle rünnaku ohvrid ja kannatanud.

Islamiriigi esindajad tegid 2015. aasta novembris rünnaku Prantsusmaal Pariisis. Bataclani kontserdimajas toimus siis USA ansambli Eagles of Death Metal kontsert, hukkus 89 inimest.

Terrorirünnaku ohvrite mälestamine Bataclani juures.
Terrorirünnaku ohvrite mälestamine Bataclani juures. Foto: Irina Kalashnikova/SIPA/Irina Kalashnikova/SIPA
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles