Video: Manchesteri rünnaku kaks kangelast on kiiresti reageerinud naine ja kodutu mees

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paula Robinson
Paula Robinson Foto: twitter.com

Ühendkuningriigis Manchesteris leidis esmaspäeva hilisõhtul pärast ameeriklannast popstaari Ariana Grande kontserti aset plahvatus, milles kaotas elu 22 ja sai vigastada 59 inimest, kuid kohe asusid abistama «kaitseinglid».

Nii meedias kui sotsiaalmeedias ülistatakse 48-aastast Paula Robinsoni, kes sai kohe aru, et kontserdil oli palju  lapsi ja teismelisi, kes võisid juhtunu tõttu hädas olla.

Manchesterist 60 kilomeetri kaugusel West Daltonis elav naine sõnas ajakirjanikele, et ta oli esmaspäeva õhtul koos oma mehega Manchester Arena lähedases rongijaamas, kui kuulis tugevat pauku ning nagi kümneid hüsteerilisi teismelisi jooksmas kontserdipaigast välja.

Paula Robinson / Twitter.com
Paula Robinson / Twitter.com Foto: twitter.com

Naise sõnul sai ta kiiresti aru, et tegemist võis olla rünnakuga ja ta asus noori aitama.

Paula Robinson kogus ehmunud lapsed ja noored, kes olid oma saatjatest, vanematest ja sõpradest lahku läinud, lähedalasuvasse hotelli Holiday Inn Express. Samas pani ta sotsiaalmeediasse teate, et vanemad ja sõbrad saavad lapsi leida sellest hotellist.  

«Minuga koos on umbes 50 last ja noort, kelle oma hoole alla võtsin. Nendega on kõik korras. Toome siia nii palju lapsi kui võimalik, kaitstes neid,» teatas inglanna.

Robinsoni hoole all olnud laste vanemad ja sugulased kui ka teised nimetasid teda «Manchesteri kaitseingliks», kuna ta reageeris kriisiolukorrale kiiresti ja õigesti.

Manchesteri teine kangelane on kodutu Stephen Jones, kes magas Ariana Grande kontserdi ja plahvatuse ajal Manchester Arena juures. Mees ärkas paugu peale ja nägi vigastada saanud lapsi, tormates neile appi. Mehe sõnul oli osal noortel rasked vigastused, nende kehast turritas naelu ja ta tõmbas neid välja.

Manchesteri kodutu Stephen Jones, kes kannatada saanud lapsi ja noori aitas
Manchesteri kodutu Stephen Jones, kes kannatada saanud lapsi ja noori aitas Foto: Kuvatõmmis/Youtube

«Ma võin küll kodutu olla, kuid mul on nii süda õiges kohas kui ka kaastunnet. Aitasin neid lapsi, kuidas sain ja oskasin. Minu instinkt ütles, et need lapsed ja noored vajavad mind kui täiskavanut. Mu süda ei oleks lubanud neid lapsi aitamata jätta ja lihtsalt minema jalutada,» teatas kodutu meedia esindajatele.

Mõni aeg hiljem saabusid parameedikud, kes kannatada saanud lapsed oma hoole alla võtsid, esmaabi andsid ja raskemalt kannatada saanud haiglasse viisid.

Eile õhtul mälestati Manchester Arena juures hukkunuid, toodi lilli, mälestussõnumeid ja küünlaid.

Naine Manchester Arenal hukkunuid leinamas. / Darren Staples/Reuters/Scanpix
Naine Manchester Arenal hukkunuid leinamas. / Darren Staples/Reuters/Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles