Manchesteri rünnakus kaotas elu kaheksa-aastane Saffie Rose Roussos

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saffie Rose Roussos
Saffie Rose Roussos Foto: AP/Sanpix

Eile leidis Ühendkuningriigis Manchesteris USA popstaari Ariana Grande kontserdi lõppedes aset plahvatus, mis nõudis vähemalt 22 inimese elu ja vigastas ligi 60 inimest, nii hukkunute kui kannatanute seas on lapsi ja noori. 

Lancashire’is Prestonis asuv Tarletoni algkool teatas meediale, et eilses rünnakus hukkus üks nende kooli õpilane, kaheksa aastane Saffie Rose Roussos, edastab The Sun.

Saffie Rose Roussos
Saffie Rose Roussos Foto: AP/Sanpix

Lancashire’is Leylandis elanud Saffie sattus kontserdile järgnenud rünnakus ja segaduses emast ja õest lahku, olles plahvatuskoha lähedal. Ema ja õde jäid ellu, saades raskeid vigastusi.

Tarletoni kooli vanemõpetaja Chris Upton kinnitas tüdruku hukkumist, nimetades teda samas armsaks väikeseks tüdrukuks.

Saffie Rose Roussos / AP/SCANPIX
Saffie Rose Roussos / AP/SCANPIX Foto: AP/Scanpix

«Teade Saffie hukkumise kohta oli meile kõigile löögiks, meie mõtted on tema pere ja sõpradega. On kurb mõelda, et osa, kes läks kontserdile, ei jõudnud enam koju. Mäletame teda kui head ja toredat last,» teatas õpetaja.

Vanemõpetaja teatel aitavad psühholoogid ja sotsiaaltöötajad nende kooli õpilasi, kes vajavad juhtunu tõttu abi.

Meditsiinitöötajate teatel on 59 kannatanu seas 12 last, kelle vanus on alla 16 eluaasta. Hukkunuid tuvastatakse, sotsiaalmeedia andmetel hukkus rünnakus lisaks kaheksa-aastasele Saffie Rose Roussosele ka 18-aastane Georgina Callander.

Briti politsei teatel võttis juhtunus vastutuse äärmusrühmitus Islamiriik ning juhtumiga seoses on arreteeritud 23-aastane mees. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles