Colin Firth tahab Brexiti tõttu saada Itaalia kodakondsust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Colin Firth
Colin Firth Foto: Fred Thornhill/REUTERS/Scanpix

Briti tuntud näitleja Colin Firth esitas Itaalia võimudele avalduse saamaks selle riigi kodakondsus.

Staar, kes sai meespeaosatäitja Oscari kokutajast kuninga George VI kehastamise eest 2010. aasta filmis «The King’s Speech» (Kuninga kõne), tahab  Brexiti tõttu saada Briti kodakondsuse kõrvale veel teise riigi kodakondsuse, edastab Daily Mail.

Muusikali «Mamma Mia!» staar Firth esitas Itaalia kodakondsuse saamise avalduse Londonis asuvas Itaalia saatkonnas.

Colin Firth
Colin Firth Foto: Dylan Martinez/Reuters/Scanpix

Pärast Ühendkuningriigis 2016. aastal toimunud rahvahääletust, mille kohaselt suur osa britte soovib Euroopa Liidust välja astuda, hakkasid paljud tuntud britid oma riigi kodakondsusest loobuma ja esitama avaldusi teiste riikide kodakondsuse saamiseks. Suurbritannia kohta läks liikvele lühend Brexit, mis koosneb kahest sõnast, «Britain» ja «exit» (väljumine).

«Colin kardab, et Brexit toob kaasa suuri takistusi ja probleeme ning seda mitte ainult majanduses, vaid ka kultuurivaldkonnas,» teatas Firthi lähikonda kuuluv isik.

10. septembril 1960 sündinud Colin Firth on 20 aastat olnud abielus Itaalia päritolu produtsendi Livia Giuggioliga, neil on kaks poega, 2001 sündinud Lucca ja 2003 sündinud Matteo. Naise ja tema pere tõttu õppis Firth selgeks itaalia keele.

Colin Firth ja Livia Giuggioli / Lucas Jackson/Reuters/Scanpix
Colin Firth ja Livia Giuggioli / Lucas Jackson/Reuters/Scanpix Foto: LUCAS JACKSON/Reuters/Scanpix

56-aastase Firthil, ta 47-aastasel naisel Giuggiolil ja nende kahel pojal on kodu Londonis, kuid ka Itaalias Umbrias.

Colin Firth ja Livia Giuggioli
Colin Firth ja Livia Giuggioli Foto: JEAN-PAUL PELISSIER/REUTERS/Scanpix

Colin Firthi tuntakse lisaks «Kuninga kõnele» ja «Mamma Miale!» ka kolmest Bridget Jonesi filmist, milles ka kehastas Mark Darcyt.

Colin Firth
Colin Firth Foto: Fred Thornhill/REUTERS/Scanpix

Firth sõnas möödunud sügisel antud intervjuus, et tema silmis ei ole Brexitis mitte ühtegi positiivset aspekti ning paljud ta kolleegid, kaasa arvatud Emma Thompson, on küll entusiastlikud britid, kuid Ühendkuningriigis võib pärast Euroopa Liidust lahkumist raskeks minna.

«Ma küll sündisin Briti saartel, kuid ma ei ole siia «istutatud». Tunnen end väga koduselt ka USAs, sest mu ema elas seal kaua aega ja ma õppisin keskkooli ajal USAs. Tunnen ameeriklasi läbi ja lõhki,» selgitas staarnäitleja.

Colin Firthil on võimalus jätta Itaalia kodakondsuse saades Briti kodakondsus alles, Itaalia seaduste kohaselt on kaksikkodakondsus selles riigis lubatud.

Firthi esindaja kinnitas, et näitleja tahab saada ka Itaalia kodakondsust, see on ka ta naisel ja lastel. Samas esindaja ei kinnitanud, et staar tahab saada Itaalia kodakondsust Brexiti tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles