Millised kuulsused usuvad tulnukatesse?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulnukad
Tulnukad Foto: Panther Media/Scanpix

Inimkonda on aegade algusest vaevanud küsimus, kas me oleme universumis üksinda või on kuskil veel intelligentseid olendeid. Astronoomid ja ufoentusiastid uurivad kosmost, et sellele küsimusele vastus leida, kuid kes on need kuulsused, kes usuvad kindlasti tulnukatesse ja teistel planeetidel elavatesse intelligentsetesse olenditesse?

Winston  Churchill  (1874 – 1965) – tegemist on kaks korda Briti peaministriks, Teise maailmasõja ajal ja mõni aeg hiljem, olnud poliitikuga, keda tuntakse nii ta ekstravagantsustest kui heast juhtimisoskusest. Ta oli Briti peaministriks 10. maist 1940 – 26. juulini 1945 ning 26. oktoobrist 1951 kuni 7. aprillini 1955.

Winston Churchill
Winston Churchill Foto: Archive/TopFoto.co.uk/Scanpix

Hiljuti ilmnes, et Churchill uskus ka maavälisesse ellu, ta kirjutas 1939. aastal essee, milles ta lahkab universumi mõistatusi ja teistel planeetidel elada võivate intelligentsete olendite teemat.

«Ma ei ole arvamusel, et meie tsivilisatsioon on suures universumis ainus ja meie oleme ainsad intelligentsed olendid või et meie arenguaste on läbi aegade kõige kõrgem,» kirjutas Briti peaminister oma essees.

Khloe Kardashian – Kardashianite klanni kuuluv tõsielustaar Khloe on üks neist, kes usub tulnukatesse. Selle paljastas ta 2015. aasta tviit, mille ta pani sotsiaalmeediasseteatades, et ta nägi taevas heledavat objekti, mis tõenäoliselt oli tulnukate kosmoselaev.

Khloe Kardashian
Khloe Kardashian Foto: John Palmer/MPI/Capital Pictures/PAL/MPI/Capital Pictures/Scanpix

USA merevägi lükkas hiuljem ufo väite ümber teatades, et tegemist oli etteplaanitud raketikatsetusega, kuid Khloe Kardashian jäi sotsiaalmeedias endale kindlaks, et see oli ufo.  

«Mida selle peale peaks ütlema? See on selge, et sõjavägi ei paljasta tegelikult juhtunut, nad võivad ufo kohta öelda näiteks, et tegemist oli meteoriidisajuga. Olen ja jään vandenõuteoreetikuks,» selgitas tõsielustaar.

Hillary Clinton – tegemist on kogenud poliitikuga, kes on varem olnud nii USA välisminister kui ka kandideerinud presidendiks. 2016. aasta presidendivalimise kampaania ajal pööras ta maavälisele tähelepanu, esinedes saates «Jimmy Kimmel Live», milles sõnas, et ta tahab tutvuda nii USA salastatud ufo dokumentide kui ka Nevada kõrbes asuva piirkond 51 andmetega ning teha need avalikuks.

Hillary Clinton
Hillary Clinton Foto: Brendan McDermid/Reuters/Scanpix

«Loodan, et see materjal saab kunagi avalikuks. Kui seal tõesti midagi ei ole, miks siis valitsus need andmed salajaseks kuulutas?» küsis Clinton.

Piirkond 51 asub 130 kilomeetri kaugusel Los Angelesest Nevada kõrbes, tegemist on Edwardsi õhujõudude baasi alaga, kuhu sissepääs on keelatud. Tegemist on militaarse katsepiirkonnaga, kuid vandenõuteoreetikute arvates varjavad võimud seal informatsiooni maavälise kohta.

Gigi Hadid – kuulus ameeriklannast modell on mitmes intervjuus öelnud, et ta usub maavälisesse ellu ja kuskil kosmoseavarustes elavatesse olenditesse, kes ei sarnane inimestele. Hadid poseeris hiljuti tulnukateemalises fotoseerias, milles teda on näha kosmoselaeva juhtimas, kuid ka suure raketi juures, olles nagu Kuu pinnal.

Gigi Hadid
Gigi Hadid Foto: Doug Peters/Doug Peters/EMPICS Entertainment/Scanpix

«Nii mina kui minu lauljast kallim Zayn Malik, me mõlemad usume maavälisesse ellu,» teatas modell ajakirja Harper Bazaar intervjuus.

Ridley Scott – tuntud režissöörile Ridley Scottile on tulnukateema südamelähedane, olles 1979. aasta kuulsa linateose «Alien» (Tulnukas) tegijaks. Ta uurib selles filmis, mis saab siis, kui tulnukad osutuvad agressiivseks. «Alien» on saanud kolm järjelfilmi ja kaks eelfilmi, millest värskem, «Alien: Convenant», jõudis kinodesse hiljuti.

Ridley Scott
Ridley Scott Foto: Tony Michaels/ROT/Capital Pictures/TM/ROT/Capital Pictures/Scanpix

Scott sõnas uut filmi reklaamides, et tema arvates leidub kosmoseavarustes sadu intelligentseid liike ning kui need otsustavad Maale tulla, siis ei pruugi see inimkonna jaoks hästi lõppeda.

«Kui keegi inimestest on piisavalt rumal, et tulnukatele vastu astuda, siis arvatavalt pühitakse ta minema kolme sekundiga,» teatas filmitegija.

Gillian Anderson – seda näitlejannat tuntakse FBI agendi Dana Scullyna seriaalist «X-Files» (Salatoimikud) kui ka samateemalistest filmidest.

Gillian Anderson
Gillian Anderson Foto: Matt Crossick/PA Wire/PA Images/Scanpix

Anderson uuris seriaalis üheksa hooaega paranormaalseid juhtumeid, kuid samas on ta tunnistanud, et usub maavälisesse ellu ja «tõde tulnukate kohta on kuskil olemas».

«Universum on mõõtmatu ja mõte, et meie oleme selles mõõtmatuses ainus planeet, kus on intelligentseid olendeid, oleks mõttetu raiskamine. Ma ei ütle kindlalt, et tulnukad on olemas, kuid on suur tõenäosus, et nad on olemas. Mis puudutab tehnoloogiat, siis on nad meist kindlasti ees. Meil tuleks arvestada, et nad võivad tulla,» nentis näitlejanna mõni aasta tagasi antud intervjuus.

Katy Perry – popstaar Katy Perry on mitmel korral paljastanud, millised on tema vaated kosmose ja tulnukate suhtes. Staari sõnul vaatab ta elu, maailma ja universumit läbi vaimsuse ja astroloogia.

Katy Perry / MARIO ANZUONI/REUTERS/Scanpix
Katy Perry / MARIO ANZUONI/REUTERS/Scanpix Foto: MARIO ANZUONI/Reuters/Scanpix

«Usun nii astroloogiasse kui tulnukatesse. Vaatan vahel taevasse ja mõtlen, et me ei peaks end pidama tähtsaks ja arvama, et oleme ainus intelligentne eluvorm,» teatas Perry 2014. aastal väljaandele GQ.

William Shatner – seriaalist «Star Trek» tuntud näitleja William Shatner usub maavälisesse ning on mitmes intervjuus rõhutanud, et inimkond ei ole üksinda, vaid on väga erinevaid kosmilisi olendeid.

William Shatner
William Shatner Foto: Chris Pizzello/AP/Scanpix

«Ma ei kahtle selles, et kuskil kaugustes on veel eluvorme ja elusolendeid. Kogu meie universum võib olenditest kubiseda, kuid  me ei ole lihtsalt veel nendega kontakti saanud,» arvab Shatner.

Stephen Hawking – inglasest tuntud kosmoloog ja füüsikateoreetik, amüotroofset lateraalskleooris põdev Hawking on kümneid kordi hoiatanud inimkonda «tigedate» tulnukate eest. Ta on veendunud, et varsti võime saada signaali planeedilt Gliese 832C, mis kinnitab tulnukate olemasolu.

Stephen Hawking
Stephen Hawking Foto: Philip Toscano/PA Wire/PA Images/Scanpix

«Inimkond peaks olema ettevaatlik neile vastamisega. Olukord võib kujuneda selliseks nagu oli Põhja-Ameerikas, kui sinna saabus maadeavastaja Christoph Kolumbus, kuna sellest kontaktist sai alguse põliselanike häving,» teatas kosmoloog.

Ta lisas, et mittesõbralikud tulnukad võivad olla üsna sõjakad ning vallutada kõik neile ettejäävad planeedid, kaasa arvatud Maa, et enda vajadusteks uusi ressursse saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles