USA kantrilaulja Toby Keith annab Saudi Araabias kontserti ainult meestele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toby Keith
Toby Keith Foto: Mike Segar/Reuters/Scanpix

Ameeriklasest kantrimuusikastaar Tobey Keith, keda tuntakse näiteks paladest «Made in America» ja «Whiskey Girl», annab homme Saudi Araabias kontserti, millel on kuulajateks ainult mehed.

Keithi esindaja Elaine Schocki teatel toimub kontsert homme, 20. mail Saudi Araabia pealinnas Ar-Riyāḑis, edastab NBC News.

Toby Keith
Toby Keith Foto: MAVRIXONLINE.COM/MAVRIXONLINE.COM/Scanpix

Saudi meelelahutuslehekülg Lammt teatas, et tegemist on tasuta kontserdiga, kuid sellele pääsevad vaid mehed. Lisaks astub seal üles araablasest muusik Rabeh Sager, kes mängib lautot.

Schock lisas, et tegemist on kantrilaulja esimese Saudi Araabia kontserdiga, kuid ta ei kommeteerinud, et see on «ainult meestele».

Toby Keith
Toby Keith Foto: Mike Segar/Reuters/Scanpix

Saudi Araabias kehtivad karmid islamiseadused, mille kohaselt on seal keelatud alkohol ning meeste ja naiste vahelised vabad suhted. Naised ei tohi seal isegi mitte autot juhtida.

Samas on see islamiriik viimasel ajal lõdvendanud reegleid, mis puudutavad meelelahutust, kaasa arvatud kontserte. Viimased 20 aastat on selles riigis olnud avalikud kontsertid keelatud.

Ei ole teada, milliseid palasid Keith moslemitest araablastele ette kannab, kuid nende seas võivad olla ta suurimad hitid nagu «Whiskey Girl», «Beer For My Horses» ja «I Love This Bar».

Keithi esindaja teatel avaldas selle kontserti korraldamiseks soovi Saudi Araabia Lähis-Ida ringhäälingukeskus ja nad nõustusid.

Lisaks Keithile näeb sel nädalalõpul seal ka USA presidenti Donald Trumpi, kes suundub sinna täna visiidile, olles Saudi Araabias ka homme. Trump suundub sealt edasi Iisraeli, Itaaliasse ja Belgiasse.

Donald Trump ja Saudi Araabia kuningas Salman Ar-Riyāḑis reklaamplakatil
Donald Trump ja Saudi Araabia kuningas Salman Ar-Riyāḑis reklaamplakatil Foto: Giuseppe Cacace/AFP/Scanpix

Keith oli nende muusikute hulgas, kes esinesid Washingtonis üks päev enne Trumpi ametivande andmist 20. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles