Reedel pärnakaid rõõmustav Apelsin teeb uut plaati

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Apelsin avaldab peagi uute lauludega plaadi.
Ansambel Apelsin avaldab peagi uute lauludega plaadi. Foto: Erakogu

Reede öösel astub Pärnu ööklubi Bravo lavale Eesti üks legendaarsemaid tantsuansambleid Apelsin, mis tähistas mõne aasta eest oma 35. aastapäeva.

Apelsini trummari Aleksander Vilipere teatel läheb 1974. aastal asutatud bändil keskikka jõudmisele vaatamata hästi. Mehed käivad esinemas peaaegu iga nädal.

“Tasub märkida, et lähiajal tuleb Apelsinil välja uus plaat, kus on peal täiesti uued lood,” lubas Vilipere. “Enamik uue plaadi lugusid on Tõnu Aare looming ja kaks lugu on Jaan Arderilt.”
Vaatamata sellele, et Apelsini kõrgaeg jäi rohkem kui paarikümne aasta taha, kasvab ansamblile üha uusi austajaid peale.

“Rahvast on meie pidudel igas vanuses,” kinnitas Vilipere. “Oleme mänginud koolipidudel ja tore on vaadata, kui noored laulavad meie lugusid kaasa. Vanemale rahvale omakorda meeldib tuttava meloodia järgi tantsida ja kuulata seda muusikat, mida kuulati nooruses.”

Omal ajal sõitis Apelsin läbi kogu Nõukogude Liidu, kuid viimastel aastatel ei ole bänd välismaale saanud.

Kuid 2009. aastal tuli Rootsi mahlatootja Brämhults välja hullumeelse ideega sõidutada Apelsin bussiga Nigeeria linna Jos (rootsi keeles mahl) mahla turustama.

“Nigeeria sõit jäi kahjuks turvalisuse kaalutlustel ära, sest seal läks vahepeal moslemite ja kristlaste vahel madinaks,” meenutas Vilipere. “Aga rootslased lubasid meiega ikka tegemist teha.”

Apelsini trummar lubas, et reedel saavad pärnakad Bravos kõvasti tantsida väga hea muusika elava ettekande järgi. Nii tulevad esitusele sellised lood nagu “Matkalaul”, “Karulaul”, “Me armastame ooperit”, “Korstnapühkija” jt.

Legendaarsele tantsupundile assisteerib Bravos videodiskor Möls.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles