Chris Cornelli viimasel kontserdil oli näha, et midagi on valesti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Cornell
Chris Cornell Foto: MAVRIXONLINE.COM/MAVRIXONLINE.COM/Scanpix

USA muusik ja laulja Chris Cornell leiti sel kolmapäeval Detroidis asuvast MGM Grand hotellist surnuna, kohtuarsti kinnitusel tegi staar enesetapu.

Cornell andis Detroidi Fox Theatre’is oma viimase kontserdi ning suri mõned tunnid hiljem, edastab usatoday.com.

Chris Cornell
Chris Cornell Foto: Barry Brecheisen/AP/Scanpix

Kohal olnute sõnul ei olnud muusikuga viimase kontserdi ajal kõik korras, sest ta kõndis edasi-tagasi koperdades ning tundus, et ta on nõrk ja segaduses, kuid mitte alko- ega narkojoobes.

Pärast paari pala tundus ta olevat energiast tühjaks imetud ja temast oli alles vaid hale «vari».

Kontserdi külastajate teatel ei olnud kontsert halb, kuid Cornell seal täiesti kohal ei olnud, ta keha oli näha, kuid vaim tundus kuskil mujal rändavat.

Veel pandi tähele, et tal jäid salmides osad sõnad vahele, vahel terve salm, mille tõttu rahvas arvas, et nemad peaksid neid osi laulma ja nad laulsid. Kohal olnud 5000 inimesele pakkus ise «artistiks» olemine rõõmu.  Cornell ei suutnud püsida muusikas, vaid jäi mõnikord sõnadega maha ning oli hetki, mil ta hoidis suu kinni, kuid siis hakkas uuesti laulma.

Cornell tundus olevat ärritunud, ta oli pala «Been Away Too Long» jooksul mitu minutit lavat ära, ansambel jätkas samas mängimist.

Bändikaaslane ja bassimängija Ben Shepherd naeris selle peale, kuid siis võttis Cornell mikrofoni ja kaebas, et üks kitarrist on puudu.

Teada on, et Cornellil oli varasemal ajal nii narko- kui lakoholi probleem, ta käis 2002. aastal narkoravil. Hiljem aga kannatas võõrutusnähtudena kaasnenud depressiooni ja agarofoobia ehk suurte avalike kohtade kartuse all.

Detroidi kohtuarsti kinnitusel tegi staar hotellis enesetapu, mille põhjuseks võis olla depressioonihoog.

Chris Cornell
Chris Cornell Foto: Lewis Whyld/PA Wire/PA Images/Scanpix

Ansabli Soundgarden asutajana tuntud Chris Cornelli jäid leinama naine Vicky Cornell ja kaks last.

Chris Cornell sündis 20. juulil Washingtoni osariigis Seattle’is 1964 ja suri 18. mail 2017 Michigani osariigis Detroidis. 

Chris Cornelli mälestamine
Chris Cornelli mälestamine Foto: Ted S. Warren/AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles