Katoliku kirik: eksortsistide järele on nõudmine kasvanud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirik: maailm vajab häid pankureid
Kirik: maailm vajab häid pankureid Foto: SCANPIX

Katoliku kiriku väitel on internetisatanism tekitanud suurema vajaduse eksortsistide ehk kurjade vaimude väljaajajate järele.

Kiriku esindaja sõnul on internetis üsna palju saatana kummardamise ja needuse peale panemise lehekülgi, kirjutab The Telegraph.

Eksortsismiteemat arutatakse Roomas Regina Apostolorum Pontifical University kuuepäevasel konverentsil.

«Internet on teinud inimestele kättesaadavaks saatana kohta käiva informatsiooni. Paari minutiga on võimalik liituda saatanat kummardava grupiga. Meie konverentsi eesmärk ei ole jagada informatsiooni eksortsistiks saamise kohta. Meie eesmärgiks on rääkida satanismist, sektidest ja kuidas eksosrtsistid inimesi saatana käest päästavad,» lausus seminari üks korraldajatest, preester Carlo Climati.

Climati sõnul on noored kõige haavatavamad ja neid on kerge mõjutada.

Organiseerijate kinnitusel on viimastel aastatel satanismiga tegelejate arv plahvatuslikult kasvanud. Need isikud on ohuks nii iseendale kui ka teistele.

Vatikan teatas juba kolm aastat tagasi, et preestrid peavad kutsuma eksortsisti, kui kahtlustavad, et mõni nende kogudusse kuuluv isik on kurjast vaimust vaevatud.

Ka jagati preestritele laiali infobrošüürid, kuidas saatana meelevallas olevaid isikuid kindlaks teha. Põhilisteks sümptomiteks on isiku käitumise, sõnakasutuse ja hääle muutumine.

Vatikani peaeksortsist teatas möödunud aastal, et saatan on ka Vatikani jõudnud, viidates internetis levivale satanismile.

Preestri ja eksortsisti Gabriele Amorthi sõnul on ta olnud tunnistajaks, kuidas saatanast vaevatud oksendavad klaasikilde ja rauatükke, räägivad kummalises keeles ning ei kontrolli enam oma keha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles