Aidas näeb Klára Petra Szabó moeakvarelle

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klára Petra Szabó moeakvarellide näitus on pärimusmuusika aida fuajees avatud aprilli lõpuni.
Klára Petra Szabó moeakvarellide näitus on pärimusmuusika aida fuajees avatud aprilli lõpuni. Foto: Pärimusmuusika aida arhiiv

9. aprillil on kunstisõbrad oodatud Viljandi Pärimusmuusika Aida fuajeesse Klára Petra Szabó moeakvarellide näituse avamisele.

Klára Petra Szabó on noor vabakutseline Ungari kunstnik, kes esineb lõpuks oma näitusega ka Eestis. Klára Petra on õppinud Lääne-Ungari ülikoolis, kus ta spetsialiseerus akvarellidele, linoollõikele ning illustratsioonidele. Täiendanud on ta ennast ka Taanis Helnaesi akadeemias.

Klára Szabó keskendub noorte riietumiskultuurile portreteerides neid nende tavalises keskkonnas ja olekus. Oma "Art&Style" näituse kohta ütleb kunstnik, et mood kirjeldab linna ning et tema eesmärk on dokumenteerida noorte riietumisstiili ning nende subkultuuride atmosfääri. Tegu on järjest kasvava kollektsiooniga.

Szabó maalib inimesi, kelle välimus on tema jaoks põnev, kuid ta ei proovi maalida ainult nähtut, vaid püüab tabada ka inimeste tuju. Oma töid peab ta rohkem portreedeks, ajastusketšideks, mille roll muutub aastate jooksul.

Kláral Szaból on olnud mitmed soolonäitusi Ungaris, aga ka ühisnäitusi teiste kunstnikega. Tema tööd on olnud väljas USA-s, Slovakkias, Jaapanis, Belgias, ta on osalenud kunstilaatadel Hispaanias, Austrias ja Araabia Ühendemiraatides. Klára Petra Szabó on korraldanud ka õpitubasid Serbias ja võitnud mitmeid kunstiauhindu nii Ungaris kui välismaal.

Näitus jääb avatuks aprilli lõpuni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles