«Kättemaksukontori» 200 episood! Kes on Sinu lemmik?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TV3

«Kättemaksukontoril» jõuab sel neljapäeval kätte 200. episood! Selle puhul kaevame välja mõned arhiivipildid ning meenutame, kes on «Kättemaksukontoris» peategelasi mänginud! Kas Sina mäletad kõiki? 

Marion Pärn (Kadri Adamson) – Marion on ainuke, kes on olnud «Kättemaksukontoris» esimesest osast alates! Marion on üks kahest «Kättemaksukontori» asutajaliikmest ja ühtlasi kõige ebatõenäolisem kandidaat eradetektiivibüroos töötamiseks. Väga romantilise meelelaadiga ja väga naiselik. Ei loobu unistamast oma härra Õigest, igatseb saada lapsi, kuid paraku kisub alatasa kõik viltu. Kergesti armuv, mis on teda tihti viinud ekstreemsetesse olukordadesse. Kalduvus armuda just pahelistesse tüüpidesse. Huvialad: lõhnad, kaunid rõivad, šoppamine, Facebook, sportlikud autod. 

Foto: TV 3

Frida Arrak (Marika Vaarik) - Endine mõrvagrupi uurija ja üks «Kättemaksukontori» loojatest. Lahutatud, õigemini mahajäetud ja seetõttu uute tutvuste loomisel ülimalt ettevaatlik. Ta on äärmiselt läbinägelik ja taiplik daam, keda loomupärane nutikus ei jäta maha ka kõige keerulisemates olukordades – olgu see näiteks välkarmumine või mõni meditsiiniline juhtum. Kui Frida just mõnda juhtumit ei uuri, loeb ta raamatuid. 10. hooaja alguses otsustas Frida minna Indiasse kloostrisse elu üle järele mõtlema. «Kättemaksukontoris» asus tema kohale Freya Narvik.

Foto: TV3

Häidi Õigepaulus (Elina Pähklimägi) – Häidi on enesekindel, julge ja nahaalne. Teab oma väärtust ja oskab seda meeste puhul hästi ära kasutada. Häidil on ka varjupool – kriminaalne minevik, mis on jäänud õiguskaitseorganitele siiamaani teadmata. Häidi huvialad: kiired ja võimsad mootorrattad, rikkad mehed, kallid ehted. Seega on tal küll Marioniga palju ühist, kuid paraku toob see kaasa hoopis konflikte. Tal on oskus mootorrattaga kimada, püssist lasta, langevarjuga hüpata, sukelduda, muukimiskindlaid šeife ja lukke lahti murda.

Kirke Klein (Adeele Sepp) - Äsja politseikooli lõpetanud nooremuurija, kelle ülimaks unistuseks on pääseda operatiivtööle mõrvagruppi. Lõpuks avanebki tal selleks võimalus Rainis Sõbra paarilisena, kuid liigse ülipüüdlikkuse tõttu sooritab ta teo, mille tagajärjed on ootamatud. Kirke on kaunis ja väga naiselik, kuid ka liigselt äärmustesse kalduv ja teatud mõttes vaimne huligaan, seega on edasised süžeepöörded vaatajate jaoks põnevad, üllatavad ja lõbusad. Kirke jättis Kättemaksukontori ja läks kalifaadi naftapumba turvatöötajaks. 

Foto: TV3

Kaspar Tuvi (Ott Sepp) – Endas kindel ja edasipüüdlik mees. Ta ei lase takistusi enda teele, olgu selleks siis komissar või kaaskolleeg Gerth. Muidu on ta üsnagi leebe, ning seda ilmselt sellepärast et ta elab ikka veel oma emaga, keda ta kutsub empsiks. Huvialad: Töö, Chuck Norris ja muud action-filmid. Tihti mõtleb või jõuab kõige loogilisema vastusesini kiiremini kui kaaskolleeg Gerth. 

Foto: TV 3

Gerth Maango (Märt Avandi) – Suur Chuck Norrise ja actionfilmide austaja. Arvab endast väga palju, ning ihkab juba pikemat aega komissari kohta, mille ta oleks juba saanud, kui Tallinnasse poleks just jõudnud Rein Pihelgas. Pikemat aega oli poissmees, ning abiellus siis Sonja Sädega. Talle ei meeldi, kui keegi nina tema juhtumidesse topib, kuid kahjuks on neil Kättemaksukontoriga koostööleping, ning ta ei saa sinna midagi parata. Natuke pikkade juhtmetega, kuna ta ei saa tihti aru mida talt hetkel nõutakse.

Foto: TV3

Tiit Marvel (Tarvo Sõmer) – Äärmiselt tõsise ja praktilise ellusuhtumisega uurija. Pärast kooli lõpetamist töötas Rakveres, kuid pärast hiilgavat piinakambriga seotud mõrvaseeria paljastamist roteeriti Tallinnasse. Olemuselt pedant, mis tähendab, et talle ei meeldi, et tema asjadesse keegi nina topib. Elupõline vanapoiss - Facebookis on tema ainsateks naissoost sõpradeks ema ja õde. Kättemaksukontori kaunitaridesse suhtub äärmiselt tõrjuvalt, kuid Marion suudab pikapeale tema suhtumist muuta. Huvialad puuduvad. Tiit on läbi ja lõhki politseinik, isegi veri tema soontes on sama värvi mis politseiauto vilkurid. Esmakohtumisel võib tunduda tõsine. Ja ka teisel kohtumisel. Tõenäoliselt ka kolmandal. 

Kaur Moks (Kristjan Sarv) - Väga mitmekülgsete omaduste ja annetega mees. Figaro ja Casanova ühtekokku – tohutult armusuhteid. Samuti on tal ridamisi palju erinevaid ameteid, mis kõik kestavad lühikest perioodi. Ajajooksul on ta muutunud Kättemaksukontori asendamatuks abiliseks. Valdab erakordset näitlejameisterlikkust ning vastavalt vajadusele võib mängida keda tahes – isegi omaenda isa. Huvialad: naised, naised ja veel kord naised. 

Rein Pihelgas (Jaan Rekkor) – Töötas pikki aastaid Pärnus, kuid kutsuti Tallinnasse oma kogemusi jagama. Kunagine Frida kolleeg – töötasid koos miilitsas. Oli 25 aastat tagasi Fridast sügavalt sisse võetud, kuid paraku ei tulnud tõsisemast suhtest midagi välja. Nüüd, peale paljusid aastaid, avastab Rein ehmatusega, et tunded Frida vastu ei ole kuhugi kadunud. Huvialad: mis huvialasid saab olla elupõlisel politseinikul peale oma töö?

Foto: TV3

Freya Narvik (Elina Reinold) - Füüsikainstituudi vanemteadur ja Frida noorem õde. Tüüpiline teadlane – veidi hajameelne, eraelus saamatu ja endasse süüvinud. Väljendab harva oma emotsioone, mistõttu Marion ja Häidi hakkavad teda selja taga kutsuma Kuivikuks. Hobideks t´ai chi ja matkamine metsikus looduses. Pärast Frida lahkumist saab Freyast Kättemaksukontori kaasomanik. Juhtumiste lahendamisel võtab tihti appi füüsika ja muud fundamentaalteadused. Tema peamiseks elusihiks saab kurjategijate tabamine ja trellide taha suunamine.

Foto: TV3

Rainis Sõber (Juss Haasma) - Nägus mees, kes suundus pärast politseikooli lõpetamist maailma tundmaõppimise eesmärgil vabatahtlikult Afganistani. Veetis seal 2 aastat ja langes taliibide kätte vangi. Imekombel suutis nende käest põgeneda, kuid pärast seda põeb posttraumaatilist sündroomi, mis avaldub väga erinevate hirmude näol. Pärast teenistust Afganistanis asub tööle uurijaks, Tiit Marveli käe alla, kes temaga kurja vaeva näeb, kuna Rainis ei pea kinni töödistsipliinist ja tema uurimismeetodid ei mahu seaduse piiridesse. Lisaks on noormehe elustiil enesehävituslik. Rainise peamiseks hobiks on oma autode tuunimine.

Foto: TV3

Luna Haab (Ragne Veensalu) – Lastekodulaps, kes mingil eluperioodil viibis asendusperes, kus teda pilastas kasuisa. Selle peale põgenes tüdruk kodust ja veetis nooruse tänavatel, teenides elatist vargustega. Karakterina on ta metsik, allumatu ja vanemlikust kasvatusest ilma jäänud natuur, kes oskab enda eest seista, vallates suurepäraselt erinevaid võitlusstiile. Kättemaksukontor ja Freya võtavad Marioni pahameeleks Luna Kättemaksukontori katuse alla, pakkudes talle kolmanda detektiivi kohta. Edaspidi näevad Freya ja Marion Luna kasvatusega põrgulikku vaeva, sest endine tänavalaps ei taha kuidagi distsipliinile alluda ja vähemalt esialgu jooksevad kõik püüdlused teda koolitada liiva.

Sonja Säde (Marilyn Jurman) – Töötab politsei laboris. Koos Gerth Maangoga on neil lapsed, kes on kaksikud. See sai ka hiljem põhjuseks, miks Gerth lahkus seriaalist. Olemuselt on ta julge, uudishimulik ja seiklushimulik. Hüüdnime "Spetsialist-kriminalist-Säde" andis Sonjale tema abikaasa Gerth. Ta on tark ja oskab enda tööd suurepäraselt. Peamiselt on ta rahulik, ärritub kui Gerth tema nõuetest aru ei saa.

Foto: TV3

Vali välja oma lemmiktegelane siin!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles