Väikese Oliveri ema: üks heategu päevas ei ole kunagi liiast!

Jaanika Vilipo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikesed hiiglased - Inese Imelised - teekond finaali
Väikesed hiiglased - Inese Imelised - teekond finaali Foto: Erlend Štaub

Saates «Hommik Anuga» oli emadepäeval külas Reet Kõvask koos oma 6 lapsega. Vaieldamatult on tegemist hetkel Eesti kõige kuulsama perekonnaga – peres kasvab 4-aastane lasteaialaps Oliver, kes on tuntud saatest «Väikesed hiiglased» ning kes on võitnud sadade ja tuhandete eestlaste südamed oma vahetu, julge ja siira olekuga. 

Emadepäeva valguses rääkis laste ema Reet, et kunagi ei tea, kuidas eluteed lähevad: «Oma lapsi olen kasvatanud nii nagu minu ema mind kunagi kasvatas. Sellise alateadliku armastust täis eluga». Reet peab oluliseks, et lapsed saaksid hakkama ka siis, kui ema enam ei ole. «Sellise suunitlusega kasvatasid minu vanemad mind» rääkis naine. «See, et lapsed üksteist hoiavad, see on kõige tähtsam».

Saatejuht Anu Välba uuris, kas on midagi, mille eest Reet oma lapsi on ka hoiatanud. «Halbade ja õelate inimeste eest,» lausus naine. «Laske enda lähedusse ainult head, armastavad ja hoolivad inimesed, keda saate usaldada, kellele te saate ise head teha. Üks heategu päevas ei ole kunagi liiast,» pani Reet kuldsed mõtted teele.

Naine, kes ei vasta Aasta Ema tiitli kriteeriumitele, kasvatades lapsi üksi, ütles «Hommik Anuga» saates, et tema ei sea kellelegi reegleid. «Aga võin oma koha pealt ütelda ja lastele toetudes, et ma ei ole seepärast halvem ema, et olen lahutatud - emaks olemine ei tähenda seda, et pead olema ilmtingimata abielus. Aga jäägu see nende inimeste hingele, kes arvavad, et ainult need inimesed väärivad tunnustamist».

Anu uuris lastelt, kuidas saavad kõikide soovid täidetud, kui peres kasvab kuus! last.

«Ega me millestki puudust pole tundnud. Kui me midagi oleme soovinud, siis meie ema on seda võimaldanud,» rääkisid lapsed. «Ema on vaeva näinud – oleme saanud kõik, mida oleme tahtnud».

Pere vanim poeg, 23-aastane Edvard lisas, et täpselt nii ongi ja ilma ei ole keegi millestki jäänud. «Pigem on meil lihtsalt rõõmu rohkem,» lausus noormees.

Üks tuntud Eesti inimene jagas hiljuti sotsiaalmeedias arvamust, et aasta meelelahutaja tiitel võiks minna «väikesele» Oliverile. Meie, Elu24 toimetuses, anname aasta ema tiitli Reet Kõvaskile.

Soovime kõigile emadele head emadepäeva! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles