Vietnami pealinnas Hanois asuva luksushotelli Capital Garden Hotel restoran on tuntud selle poolest, et seal pakutakse eksklusiivset Jaapani waguy tõugu veiste ehk niinimetatud Kobe liha.
Piltuudis: vietnamlased ei loobu eksklusiivsest Jaapani lihast
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restorani esindaja sõnul saabus neile sellel nädalal Jaapanist uus lihatarne, edastab Reuters.
Esindaja jätkas, et nädalalõpuks on restoranis kõik kohad reserveeritud. Menüü kõige populaarsem roog on kohalik traditsiooniline nuudlisupp pho, mille kõrvale pakutakse Kobes kasvatatud loomade kallist liha.
Vietnamlastest gurmaane aga ei häirivat see, et Kobe lihas võib Fukushima tuumajaama saaste tõttu olla ohtlikke aineid.
Kausitäis pho nuudlisuppi, milles on Kobe loomalihalõigud, maksab restoranis 850 000 dongi (40 dollarit). See on 40 korda kallim kui Hanoi tänavatel müüdava pho supi kausitäis.
Kobe liha teeb kalliks see, et need veised elavad stressivabalt ning söövad väga puhast toitu.