Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Piltuudis: vietnamlased ei loobu eksklusiivsest Jaapani lihast

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Kobe liha ja Vietnami traditsioooniline pho supp
Kobe liha ja Vietnami traditsioooniline pho supp Foto: SCANPIX

Vietnami pealinnas Hanois asuva luksushotelli Capital Garden Hotel restoran on tuntud selle poolest, et seal pakutakse eksklusiivset Jaapani waguy tõugu veiste  ehk niinimetatud Kobe liha.

Restorani esindaja sõnul saabus neile sellel nädalal Jaapanist uus lihatarne, edastab Reuters.

Esindaja jätkas, et nädalalõpuks on restoranis kõik kohad reserveeritud. Menüü kõige populaarsem roog on kohalik traditsiooniline nuudlisupp pho, mille kõrvale pakutakse Kobes kasvatatud loomade kallist liha.

Vietnamlastest gurmaane aga ei häirivat see, et Kobe lihas võib Fukushima tuumajaama saaste tõttu olla ohtlikke aineid.

Kausitäis pho nuudlisuppi, milles on Kobe loomalihalõigud, maksab restoranis 850 000 dongi (40 dollarit). See on 40 korda kallim kui Hanoi tänavatel müüdava pho supi kausitäis.

Kobe liha teeb kalliks see, et need veised elavad stressivabalt ning söövad väga puhast toitu.

Tagasi üles