Rahvusringhääling ootab koolifilme

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusringhäälingu logo.
Rahvusringhäälingu logo. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti rahvusringhäälingu ja Kinobussi koostöös algas võistlus «Koolifilm», mida korraldatakse kolmandat korda. Koolinoorte võistlustöid oodatakse 15. maini.

Koolifilmi korraldajad leiavad, et Eesti koolides õpib palju andekaid ja fantaasiarikkaid lapsi, kel on võimalus audiovisuaalsete vahenditega midagi luua. Et neid töid laiemalt tutvustada, tasuks kõigil huvilistel võistlusel osaleda.

Saata võib animatsioone, tõsielu- ja mängufilme, muusikavideoid ja kaastöid kooli-TV tarvis. Filmi pikkus peaks jääma vahemikku 30 sekundist 30 minutini.

Koolifilme hindavad tuntud tegijad. Žüriis on ETV pearežissöör René Vilbre, filmide «Mina olin siin» ja «Röövlirahnu Martin» autor. Oma arvamuse noorte loomingu kohta ütlevad ka üks Kinobussi filmikoolitajatest Rasmus Merivoo, kes on teinud filmid «Tulnukas» ja «Buratino», ning produtsent Kristel Tõldsepp animastuudiost A Film.

Võitja saab võimaluse osaleda filmiprofessionaalide meistriklassis, kus jagatakse õpetust linateoste stsenaariumi, režii, operaatoritöö ja helindamise kohta. Lisaks on eriauhindu.

Parimad filmid jõuavad tänavu sügisel ETV2 eetrisse.

Igaüks saab võistlevate tööde hulgast valida oma lemmiku aadressil www.err.ee/koolifilm. Sealsamas on võistluse kohta rohkem teavet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles