Tartu bluusiklubis kuuleb Chicago bluusi

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Blue Deja Vu.
Blue Deja Vu. Foto: Asko Altsoo

Sel reedel, 1. aprillil mängib Trehvis Tartu bluusiklubi õhtul klassikalist Chicago bluusi ansambel Blue Déjà Vu.

Blue Déjà Vu tuntumad liikmed on lastekirjanik Heiki Vilep trummidel ja muuhulgas USA bluusimehe Jimmie “Bluesman” Lawsoni bändis kaasa löönud Vilho Meier kitarril. Ansambli lavaliseks fookuseks on vokalist ja suupillimängija Enn Vei, basskitarri mängib Sergei Gvozdkov. Vei ja Vilepi 2008. aastal asutatud bändi kõigil liikmetel on seljataga aastatepikkune pillimehetee.

“Peamiselt on vanema bluusisuunitluse juurde jõudmises süüdi vist Enn, kes suupilli õppides ikka ja jälle ringiga vana bluusi juurde tagasi tuli. Ka Vilho haakus just selle nišiga otsekohe,” rääkis Vilep. “Kuigi teatud piirini kindel vorm, on siin siiski lõpmata palju vabadust ja väljendusvõimalusi. Eks ole ju õigusega öeldud igasugu asju: et bluus on tunne, olek, vabadus, elustiil, väljendusviis ja alles siis muusikastiil.”

Blue Déjà Vu on kontserte andnud nii Tartus, Pärnus, Tallinnas, Jõgeval kui Haapsalus, kus astuti üles bluusifestivalil “Augustibluus”. Eeloleval suvel sõidab bänd esinema Poola Suwalki bluusifestivalile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles