FBI agendid panid oma Facebooki profiilipildiks James Comey foto

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Comey oma kodu juures
James Comey oma kodu juures Foto: Sait Serkan Gurbuz/AP/Scanpix

USA president vallandas sel teisipäeval Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) juhi James Comey, kes kirjutas pärast vallandamist kolleegidele hüvastijätukirja, milles rõhutas, et presidendil on vaba voli ta lahti lasta nii põhjusega kui põhjuseta ning tema puhul rakendati viimast.

FBI agendid «leinavad» vallandatud juhti sellega, et panid Facebookis enda profiilipildi asemele James Comey foto, edastab The Independent.

James Comey oma kodu juures
James Comey oma kodu juures Foto: Sait Serkan Gurbuz/AP/Scanpix

Praegu juhib FBId asedirektor Andrew McCabe, kelle teatel jätkub töö tavapäraselt ning jätakatakse ka uurumist, kas Venemaa võis USA presidendivalimisi mõjutada.

FBI siseaalikate teatel on paljud agendid vihased, et heast juhist ilma jäid. Mitmed agendid meenutavad sotsiaalmeedias Comeyt hea sõnaga ning postitavad ka temast pilte. Tavapäraselt panevad agendid sotsiaalmeediasse pilte kolleegidest, kes on missioonil hukkunud, see tähendab, et ka Comey on nende silmis «hukkunud».

James Comey
James Comey Foto: GARY CAMERON/REUTERS/Scanpix

«Uuel peadirektoril võib raskeks minna, sest eelmine vallandati ja agendid ei pruugi uut juhti usaldada,» teatas üks agent sotsiaalmeedias.

«Ei ole tähtis, kes FBI juhiks saab, sest president oma tegevusega on meie büroo muutnud paljude silmis ebapopulaarseks. Selle tõttu on meil kõigil raskem tööd teha,» lisas veel üks agent.

The New York Timesi teatel on Trumpi valimistel toetanud agendid presidendis, ta poliitikas ja tegevuses pettunud.

Agentide sõnul valetas Valge Maja pressiosakonna esindaja Sarah Huckabee Sanders, et enamik FBI agente pooldas juht James Comey vallandamist.

James Comey
James Comey Foto: Susan Walsh/AP/scanpix

«See on Valgest Majast pärit vale, millel ei ole tõepõhja. Comey juhtum näitab Trumpi väga halvas valguses,» teatasid agendid.

James Comey
James Comey Foto: Carolyn Kaster/AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles