Põrutavad ja ausad: kuulsused otsivad «Verona» hävingu põhjusi (2)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonia's Koit Toome & Laura perform the song "Verona" during the Eurovision Song Contest 2017 Semi-Final 2 at the International Exhibition Centre in Kiev, Ukraine, May 11, 2017. REUTERS/Gleb Garanich
Estonia's Koit Toome & Laura perform the song "Verona" during the Eurovision Song Contest 2017 Semi-Final 2 at the International Exhibition Centre in Kiev, Ukraine, May 11, 2017. REUTERS/Gleb Garanich Foto: GLEB GARANICH/REUTERS

Mitmed tuntud Eesti inimesed on pöördunud sotsiaalmeediasse, et sõna võtta Eesti eurolaulu «Verona» ja selle esitajate Koit Toome ja Laura Põldvere kohta. Arvamused on järgmised: 

Osolin: Meie lauljad tegid, mis nad suutsid, aga kogu see värk nägi laval välja natuke liiga jahe ja kalkuleeritud ning kui lavastajal oligi miski kontseptsioon lahus olevatest armastajatest või millest iganes, siis see ei funganud. Mis saab edasi? Kuna Koit ja Laura on rahva poolt palavalt armastatud artistid, siis keerab meedia arvatavasti solgipange sedapuhku ETV kaela, mille peale põgeneb (Mart) Normet üksikule saarele, teatades, et tema ei saa millestki aru ja esmaspäeval hakatakse ERRi direktori kabinetis arutama, kas tuleks järgmine Eesti Laul viia äkki Saku Suurhallist üle Salme Kultuuripaleesse. Seejärel rahuneb kõik maha ning järgmisel aastal algab kõik uuesti. Sest eestlane on visa ja nii kergelt me alla ei anna!

Anne Adams: Ei tule head nahka, kui võistlus korraga peab täitma täiesti erisuunalisi ootusi! Eurolaul ja Eesti laulu valimine peaksid käima lahus.

Laine Randjärv: Kui tahetakse Eurolaulul saada vähemalt finaali, siis tuleb selle tarvis ikkagi teha eraldi projekt. Aga ausaltöeldes said meie lauljad ju esineda niigi küll - kuna Euroopas on nüüd kaks eelvooru, siis on ju suures plaanis eesmärk - olla esindatud - saavutatud.

Vesta Uuetoa: Hingetu ja arusaamatult ülelihvitud esitus, jättis külmaks. Täpselt sama ämber, mis juhtus Jüri Pootsmanniga eurolaval...

Kalli Kukk: Eurolaval puudus sel laulul igasugune kontseptsioon. Lahus olevate armastajate asemel olid püüdlikult naeratavad kohtujad, ja see kohtuminegi tundus sugulaste poolt korraldatud olevat. Sõnad olid laval toimuvaga vastuolus, täiesti jamaks kiskus.

Anne Velli: Mina ei saa ikka aru, et mis sellel eesti keeles laulmisel viga on, et kramplikult lauldakse inglise keeles. Tõlked ju all. Muidugi, eesti keeles on kordi raskem laulda kui inglise keeles, aga võtaks selle väärika riski äkki edaspidi?

Harry Liivrand: Ja Laura inglise keel oli ikka kehv, mis kehv.

Lauri Laubre: Kõik oli kuidagi hall. Ja no armastuslugu, mida naeratada 3 minutit järjest - oleks kurbade silmadega ja lõpuks ühe põlve peal loo ära laulnud, oleks finaalis ka. Kurb töötab minoorse loo puhul, näiteks tantsulooga, aga hea liikumine. Laulutekstid on kõigil all subtiitritena. Kui see kõik kokku ei kõla, ongi paha lugu. Naeratamine kaamerasse minutite jooksul armastusloo ajal ja oma tüdruksõbra ära unustamine, määras esituse siiruse minu jaoks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles