Juhtum Iisraelis: läppunud hais viis koju vangistatud teismelise jälile

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hadera
Hadera Foto: Wikipedia.org

Iisraeli võimude teatel ilmnes, et Haderas eleva pere oli oma poega, kes on nüüd teismeline, hoidnud aastaid vangistuses.

Iisraeli armee raadio teatel pääses laps maja hoovi värske õhu kätte 1- 2 korda kuus, seda ka öisel ajal, edastab BBC.

Politsei leidis pere elukoha läbiotsimisel hoovist puuri ja arvatakse, et lapse ärajooksmise takistamiseks pandi ta mõnikord puuri.

Politsei arreteeris vanemad, kelle teatel lähtusid nad vaid poja heaolust, kuna lapse tervis oli nõrk.

Võimud jõudsid juhtunu jälile tänu naabritele, kes teatasid mitmel korral selle pere maja juures olevast läppunud ja halvast lõhnast. Oli ka neid, kes nägid  vahetevahel aknast pesemata last välja vaatamas, nende sõnul nägi ta välja nagu õudusfilmi zombie.

«Kui ma ta silmi nägin, siis neis oli anumine ja palve. Sain aru, et pean tegutsema ja teatasin politseile, et naabritel on keegi majas kinni ja seal haiseb,» sõnas naaber Chiko Waknin meediale.

Uurimisel paljastus, et tegemist on 2009. aastal Venemaalt Iisraeli emigreerunud perega, kes asus elama Tel Avivi lähedasse Haderasse. Nad ei teatanud võimudele, et neil on laps ja nad ei pannud teda ka kooli.

Pere advokaadi teatel kartsid vanemad, et nende nõrga tervisega pojaga, kellel on südameprobleemid, võib koolis või mujal midagi juhtuda.

Times of Israel kirjutas, et politsei arvas eest leidvat laiba, kuid leidsid pesemata teismelise, kes elas mustuses.

Vanemad ei soovinud politsenikke oma koju lubada ja üritasid jõuga neile vastu hakata, kuid nad taltsutati võimuesindajate poolt kiiresti ja pandi käed raudu.

Politsei teatel elas see pere mustuses, seal ei oldud üldse koristatud ja pereliikmed olid pesemata.

Kuna last oli hoitud kodus ja ta ei saanud koolis käia, ei oska ta rääkida ega kirjutada.

Jerusalem Posti teatel on selles peres veel kaks tütart, kes elavad vanematest eraldi. Nad astusid vanemate kaitseks välja öeldes, et nende venda ei vangistatud.

Politsei arvas esmalt, et vanemad väärkohtlesid last, kuid uurimine näitas, et lohaka elustiiliga vanemad ei tahtnud lapsele halba, nad käitusid nii oma teadmatusest.

Vanemad pääsesid kautsjoni vastu vabadusse ning nad said võimaluse kohtuda uuesti pojaga, kes on haiglas tervisekontrollis.

Hadera on linn Iisraeli põhjaosas, olles Tel Avivist ja Haifast 45 kilomeetri kaugusel. Linna ligi 100 000 elanikus enamiku moodustavad endisest Nõukogude Liidust ja Etioopiast pärit sisserändajad.

Linn asutati 1891. aastal Lätist ja Leedust pärit farmeritest juutide poolt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles