Karm! Vaata, mida mahlakat ütleb Lauri Pedaja «Verona» kohta (1)

Jaanika Vilipo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Elu24 stuudios käisid külas «eurospetsid», et hinnata Eurovisioon 2017 teisel poolfinaalil ülesastuvaid esinejaid. Sealhulgas ka Eesti laulu «Veronat».

Kui julged olid enda arvamusi jagama näitleja ja (staar)juuksur Lauri Pedaja, «prooviabielu» Helen Kõpp  ja räppar Cool D, vaata videost!

Kertu Jukkum püstitas küsimuse, kas on üldse julgust Eestit esindama läinud laulu kohta midagi öelda. Cool D «viskas» selle peale kohe mõtted lendu ning jagas arvamust, et tegemist on super looga. Helen tunnistas, et tema ei jälginud Eesti Laulu: «Aga kui ma pärast kuulsin, kes võitis ja inimesed hädaldasid selle peale, siis mina mõtlesin hoopis, et see on täpselt Eurovisiooni lugu. Sellised peaksidki minema Eurovisioonile. Duett on. Ilus mees ja ilus naine, laulavad. No armastusest põhimõtteliselt. Igati hea valem», rääkis Helen.

Cool D tegi nalja, et ega midagi negatiivset saa öelda, muidu Koit pärast kustutab Facebook’i sõbralistist maha.

Lauri avaldas julge mehena arvamust, et «Verona» Eurovisiooni kontekstis toimib ja töötab. «Mul on lihtsalt nii tugevalt kahe kõrva vahel see, et Eesti Laulu finaalis oli 9 ülihead lugu ja 1 ülis*tt ja see läks Eurovisioonile. Sealt ka minu kibestumus. Mulle see laul ei meeldi. Lauljad on sümpaatsed ja kõik on äge, aga lihtsalt see laul on minu jaoks nii «juust», et ma ei suuda seda laulu lihtsalt tõsiselt võtta. Eurovisiooni kontekstis on hea ja kindlasti jõuab kümnenda kuni viienda kohani, aga me oleksime saanud saata parema loo, mille üle oleksin mina olnud uhke - tagunud rusikaga vastu rinda, et me oleme eestlased ja teeme nii kvaliteetset muusika! Pange meie muusikaturule silm peale, et siit tuleb head kraami». Lauri julges arvata ka, et Eesti Laulu formaat toimib paremini kui Paadami oma». Sellega viimase mõttega nõustusid ka teised stuudiosolijad.

«Kui mõtelda tõesti, mis meie kohalikus valikus oli, siis tegelikult väga korralikud laulud ikka», arvas Cool D. Sven Lõhmuse laulude koha pealt aga oli räpparil mõte, et ühel hetkel ei saa aru, mis laul nüüd on – kas tegemist on uue või sama lauluga. Cool D pidas seda kõike liiga safe’ks (ingl k. mugavaks) ja sarnaseks. Lauri võttis sõna aga kõikide noorte eest, kes väidetavalt peavad lugu liiga vanamoodsaks. «Tegelikult ongi see vanamoodne, «popp-plärakas», mittemidagi ütlev, kõrva nagu eriti väga ei jää». Kuigi arvamus oli Lauril selline, soovib mees Eesti eurotiimile jõudu ja jaksu: «Aga palun ärge võitke seda Eurovisiooni, sest Eesti riigil pole lihtsalt raha, et seda korraldada. Tulge teise kohaga tagasi ja kõik on väga hästi».

Lauri pakkus Veronale kohta finaalis viiendal kuni kümnendal positsioonil. Helen ennustas samuti finaalkohta - viienda ja seitsmenda vahel. Cool D aga ei usu «Verona» finaalkoha võimalusse.Saame vaadata, kui täpsed meie «eurospetsid»  olid.

Vaata ka täispikka videot!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles