Soome põrumine Eurovisioonil tõi kaasa meemidelaviini

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomeduo Norma John esinemas Eurovisiooni poolfinaalis
Soomeduo Norma John esinemas Eurovisiooni poolfinaalis Foto: Gleb Garanich/Reuters/Scanpix

Eile toimus Ukrainas Kiievis Eurovisiooni lauluvõistluse esimene poolfinaal, milles astusid üles ka Läti ja Soome, kuid mõlema riigi esindajad ei pääsenud 13. mail toimuvasse finaali.

Soomlased elasid oma lauluduo Norma Johni kaotust välja sotsiaalmeedias, tekitades sarkastiliste meemide laviini.

Soome Norma John Eurovisiooni poolfinaalis
Soome Norma John Eurovisiooni poolfinaalis Foto: Gleb Garanich/Reuters/Scanpix

Soomlased pakkusid välja, et järgmisel aastal tuleks neil sellele lauluvõistlusele saata ansambel, mis koosneb dinosaurustest ja võit oleks kohe kindlustatud.

Veel  arvati, et Eurovisioonil võiks Soomet esindada jäähokilegend Timo Jutila koos ansambel Lordiga ning tuua sisse jäähoki elemente.

Veel arvati, et kuna Soomel on aastate jooksul Eurovisioonil üsna viletsalt läinud, siis tuleks otsida välisesinejaid, näiteks Mr. Beani.

Soomlaste sõnul teatasid Soome edutusest sotsiaalmeedias nii USA endine president Barack Obama, «Harry Potteri» filmidest tuntud tegelased kui ka  seriaali «Star Trek» kangelased.

Alex Gyllenbögel kommenteeris, et Soome Eurovisiooni fiasko tõi kaasa tavalisest märgatavalt külmema ilma, sest temperatuurid on seni aegajalt miinuspoolel.

Soome duo Norma John Kiievis Eurovisioonil
Soome duo Norma John Kiievis Eurovisioonil Foto: SERGEI SUPINSKY/AFP/Scanpix

Samuti ei taha rändlinnud Soome tulla, kuna läbikukkumine ei too sinna soojemat õhku ega kevadet, vaid kogu Soomest saab külma poolest tuntud Lapimaa. 

Veel oli nalju, milles Soome tuntud spordistaarid kommenteerivad Norma Johni põrumist nimetades seda hullemaks kui soomlaste kaotusi mitmetel spordivõistlustel ja dopinguskandaale.

Soome Norma John Eurovisiooni poolfinaalis
Soome Norma John Eurovisiooni poolfinaalis Foto: Gleb Garanich/Reuters/Scanpix

Soome duo Norma Johni moodustavad lauljad Leena Tirronen ja pianist Lasse Piirainen, nad eisnevad koos alates 2008. aastast. Nende poolt Eurovisiooni poolfinaalis ette kantud pala «Blackbird» oli nende enda loodud sõnade ja viisiga. 

Norma John Kiievis Eurovisioonil
Norma John Kiievis Eurovisioonil Foto: Gleb Garanich/Reuters/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles