Austria rohelised õpetavad naisi püsti pissima (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Austrias käivitas roheliste partei kampaania, milles õpetatakse naisi püsti pissima.

Esimene selline sündmus toimus sel nädalal Alam-Austrias Perchtoldsdorfis, kus rohelised on 12 aastat oma sündmusi korraldanud, rääkides varem vaid poliitikast, edastab The Local.

Kui eelmised naistele mõeldud ümarlauad on jäänud meedia poolt üsna tähelepanuta, siis 6. mail toimunu sai palju kajastust, seda isegi naaberriigis Saksamaal, kuna seal õpetati naisi teistmoodi põit kergendama.

Naiste kokkusaamise teemaks oli «kõik, mis puudutab alakeha» ja seal õpetati, kuidas naised saavad näiteks festivalidel, spordisündmustel, sportides ja teisel ajal tavapärasest erineval viisil urineerida.

Kohal olnud naistearstid pidasid sel teemal loengu ja näitasid, kuidas kasutada ühekordset «WCsid», millest osa meenutas mähkmeid, osa aga kummalise kujuga anumaid.

Austria sotsiaalmeedias irvitati selle sündmuse üle teatades, et sellised kohvitassi taga kokkusaamised ja näpunäidete jagamised on ajaraiskamised ning kohv kiirendab seedimist, viies organismist vett välja, mille tõttu vajatakse sagedamini tualetis käimist.

Osa naisi asus sotsiaalmeedias roheliste kaitsele, öeldes, et ainult mehed, kes ei saa naiste vajadustest aru, võivad selle üle naerda. Lisati, et kui tegemist on meeste ja naiste ühise WCga, siis naistel on seda raske kasutada, kuna mehed on kõik kohad uriiniga üle ujutanud.

Roheliste esindajast linnavalitsuse liige Martha Günzl sõnas meediale, et ta on negatiivsest reageeringust üllatunud.

«Meie partei ei karda rääkida ka vastuoluliseks ja häbiväärseks peetavast, üleriigiline huvi tekkis alles pärast seda, kui meie eesmärgile anti negatiivne pitser,» teatas Günzl.

Ta lisas, et roheliste partei Alam-Austria meessoost esindajad on saanud pärast nimetatud sündmust ropu ja provotseeriva sisuga e-kirju, mille tõttu nad pidid mõneks ajaks e-kirjade kasutamisest loobuma.

Roheliste partei esindaja lisas, et nad on valmis ka tulevikus rääkima teemadel, millest avalikkuses palju ei räägita ja meedia võiks seda normaalselt kajastada, mitte kurioosseks pidada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles