Video: teadlased nägid esmakordselt, et hirv sõi inimskeletti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgesaba hirv söömas inimluid
Valgesaba hirv söömas inimluid Foto: Kuvatõmmis/Youtube

USA Texase ülikooli krimiantropoloogia uurimiskeskuse teadlased olid esmakordselt tunnistajaks, et hirved võivad süüa inimjäänuseid.

Teadlased paigutasid metsaalale inimjäänuseid uurimaks nii nende lagunemist kui ka seda, millised loomad võivad nende vastu huvi tunda, edastab The Independent.

Inimskelettide juurde pandi salakaamerad, mis seal toimunu jäädvustasid ning teadlastele oli üllatuseks, et inimkehad pakuvad huvi ka  valgesaba hirvedele (Odocoileus virginianus), kes on eelkõige taimetoidulised.  

Tavaliselt näeb looduses lagunevate kehade, ka inimkehade juures  pesukarusid, rebaseid ja raisakotkaid maiustamas.

Uurijate sõnul võivad valgesaba hirved lisaks taimsele toidule tunda vahel huvi ka väikeimetajate ja lindude vastu.

«Tegemist on esimese korraga, mil saime videotõendi valgesaba hirve kohta, kes sõi inimskeletti, mida olid varem söönud raisakotkad. Hirv hoidis inimluud suus nagu sigarit,» teatasid krimiantropoloogid.

Valgesaba hirv söömas inimluid
Valgesaba hirv söömas inimluid Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Hirve nähti inimskeletti, mis oli väljas olnud 182 päeva, söömas 2015. aasta jaanuaris kahel korral.

Ekspertide arvates haaras hirv inimskeleti järele, kuna talvisel ajal oli ta organismis tekkinud mingite ainete, tõenäoliselt kaltsiumi,fosfori ja naatriumi puudus. Samas rõhutati, et hirv ei söönud inimliha, vaid ainult luud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles