Seksiorgiatel HI-viirust levitanud anti kohtu alla

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seksiorgiatel HI-viirust levitanud anti kohtu alla
Seksiorgiatel HI-viirust levitanud anti kohtu alla Foto: Reuters / Scanpix

Hollandis Groningenis anti kohtu alla homomeestest koosnev gäng, kes seksiorgiatel HI-viirust levitas.

Kõik kolm hollandlast, vanuses 39, 49 ja 50, on HIV-positiivsed, kirjutab AFP.

Mehi, kellest üks on meditsiinitöötaja, süüdistatakse homomeeste seksiorgiatel osalenute uimastamises, vägistamises ja neile HI-viirust sisaldava vere süstimises.

 

«Tunnen viha ja kurbust. Olen üks neist, kes nakatus ja mu tervis on halvenenud,» sõnas kohtus tunnistanu.

 

Mehi süüdistatakse kallaletungis, vägistamises  ja narkootiliste ainete ebaseaduslikus omamises. Süüdimõistmisel võib mehi kuni 21 aasta pikkune vangistus ees oodata.

Homomeestegäng arreteeriti selle aasta mais. Selleks ajaks olid nad enda arvates HI-viirusega jõudnud nakatada 14 inimest.  Ohvritele tehtud testid  aga näitasid, et 12 neist on HIV-postivsed, üks on haigusest vaba ja ühel oli väljakujunenud aids.

Mehed uimastasid oma ohvrid Ecstasy ja GHB seguga. Nende kahe narkootikumi kokteili tarbinutel tekkis nõrkus ja mälukaotus.

Kui mehed süüdi mõistetakse, plaanivad ohvrid  kohtu kaudu neile tekitatud kannatuste ja haigestumise eest kompensatsiooni saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles