Fotod! Eesti kulturismi- ja fitnessitähed tõid Hispaaniast neli medalit

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arida Muru
Arida Muru Foto: Erakogu

3. -7. mail toimusid Hispaanias, Santa Susannas, Euroopa meistrivõistlused kulturismis ja fitnessis. Sellel korral esindasid Eestit koguni 27 sportlast. Kokku toodi 2 kulda (sealhulgas üks absoluutarvestuse kuldmedal) 2 pronksi, 6 finaalikohta ning 15 kohta poolfinaalides ehk 15 parima seas.

Säravaima tulemuse tegi Arida Muru, kes juunioride bikiinifitnessi pikkuskategoorias -166cm võttis kulla. Lisaks astus Arida võistlusesse kõikide juunioride bikiinifitnessi kategooriate võitjatega, edestas ka neid ning pälvides absoluutse juuniorite Euroopa meistri tiitli.

Helena Mang
Helena Mang Foto: Erakogu

Bikiinifitnessi pikkuskategoorias -166cm sai tasavägises heitluses Helena Mang pronksi.

Jane Tammearu
Jane Tammearu Foto: Erakogu

Jane Tammearu pääses kategoorias +172cm finaali ehk kuue parima sekka ning võttis 6. koha.

Ott Kiivikas
Ott Kiivikas Foto: Erakogu

Medali võttis ka Ott Kiivikas, kes esmakordselt masters kulturismikategoorias (mehed vanuses 40-44) võisteldes sai pronksmedali. Seenioride -90kg kulturismiklassis oli sel aastal ühendatud kategooriate tõttu tase eriti kõrge. Kiivikas lunastas kindla pääsu poolfinaalidesse, kuid finaalist jäi lahutama üks koht.

Rain Kuusnõmm
Rain Kuusnõmm Foto: Erakogu

Klassikalises kulturismis võistlesid Rain Kuusnõmm ja Siim Savisaar. Rain võttis kategoorias -168cm viienda koha ning Siim -180cm neljanda. Lisaks võistlesid mõlemad mehed esmakordselt EM-i kavas olnud Games klassikalises kulturismis, kus pääsesid esmalt poolfinaalidesse 15 parima sekka ning Raini lõppkohaks jäi 9.

Siim Savisaar
Siim Savisaar Foto: Erakogu

Siim Savisaar võistles ka finaalis ning saavutas tugeva 5. koha Oma rahvusvahelise tiitlivõistluse debüüdi tegi Meinart Möls klassikalise kulturismi juunioride kategoorias, kus poolfinaalis võisteldes saavutas kõrge 10. koha.

Nikita Dvorkin
Nikita Dvorkin Foto: Erakogu

Rannafitnessi juunioride kategoorias võistlenud Nikita Dvorkin pääses esmalt napilt poolfinaali ehk 15 parima sekka, kuid esitas edukalt enda tugevusi poolfinaalis ning lõpetas jäi suurepärase 4. kohaga. Rannafitnessi seenioride klassis võistles Janno Uus, kes võistles poolfinaalides ning võttis 13. koha.

Õnnela Raudsepp
Õnnela Raudsepp Foto: Erakogu

Esmakordselt oli tiitlivõistluste kavas uus spordiala Wellness Fitness, kus Õnnela Raudsepp pääses kindlalt finaalidesse ning saavutas 6. koha.

Fitnessi juunioride kategoorias esindas Eestit Lisanna Laanela, kes ühepunktilise kaotusega jäi napilt välja finaalist ning lõpetas 7. kohal. Lisanna jaoks oli tegemist esimese rahvusvahelise tiitlivõistlusega.

Bodyfitnessis esindasid Eestit 4 sportlast. Juunioride kategoorias Alice Mikk, kes võistles poolfinaali 12. kohale. Nii mastesite arvestuses kui ka naiste kategooriates võistles Esta Pilt, kes mastersites sai 8. koha ning seenioride vanuseklassis pikkuses -158cm platseerus 15. kohale. Lilian Rannu ning Tatiyana Pudovkina võistlesid -168cm pikkuste naistega ning hea vorm tagas kindla pääsu poolfinaalidesse. Lõppkohaks jäi Lilianil 11. ning Tatiyanal 15.

Lisaks võistlesid bikiinifitnessis poolfinaali kohtadele mitmed sportlased.

Kõige lühemas, -158cm kategoorias võistles poolfinaalis Karina Polovnikova (15. koht). Pikkuskategoorias -160cm Jekaterina Remets (9. koht).

-172cm pikkuste naiste seas võistles poolfinaalides Kristina Nuut (15. koht) ning kõige pikemate, üle 172cm naiste seas Mari Pukk (10. koht)

Bikiinifitnessi juunioride kategooriates võistlesid poolfinaalides Karina Polovnikova (9. koht) ja Julia Tšižova (11. koht)

Koondist esindasid ka Janika Aavamägi, Tuuli Jõgar, Agne Kiviselg, Lisett Luts ja Julia Smoli, kes kahjuks kõrgetasemelises konkurentsis poolfinaalidesse ei pääsenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles