Galerii: Helen Mirren jättis käe- ja jalajäljed Hollywoodi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helen Mirren
Helen Mirren Foto: SCANPIX

Briti näitleja Helen Mirren liitus nende staaridega, kes on jätnud oma käe- ja jalajäljed Hollywoodi Graumani Hiina teatri õuele.

Oscari võitnud näitlejanna sõnul on ta elus olnud kolm triumfi, kirjutab The telegraph.

«Esimene oli see, et ma sain Briti impeeriumi Dame`i tiitli. Teine, et võitsin Oscari ja kolmas on need käe- ja jalajäljed,» lausus staar.

Mirreni uus film «Arthur» jõuab kinodesse paari nädala pärast. Ta mängib selles komöödias vastutustundetu miljonäri, keda kehastab Russell Brand, lapsehoidjat.

Tegemist on 1981. aasta filmi uue ekraniseeringuga. Seal mängisid peaosi Dudley Moore, John Gielgud ja Liza Minnelli.

65-aastane Dame Helen võitis Oscari 2006. aastal filmis «The Queen» Briti kuninganna Elizabeth II kehastamise eest.

Samuti on ta Oscari nominent olnud osatäitmisega filmides «The Madness of King George», «Gosford Park» ja «The Last Station».

Helen Mirren on oma karjääri jooksul saanud ka neli Briti kinonäitlejate gildi auhinda, neli Briti filmiakadeemia auhinda Baftat, kolm Kuldgloobust, neli Emmyt ning kaks korda Cannes´i filmifestivalil parimaks naisnäitlejaks kuulutatud.

Mirreni käejälgede üritusel osales ka ta abikaasa Taylor Hackford ning Mirreni venna lapselapsed Felix ja Cameron Mirren.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles