Video: Süüria põgenikud panid oma pojale Kanada peaministri nime

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria pere pani oma pojale nimeks Justin Trudeau
Süüria pere pani oma pojale nimeks Justin Trudeau Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Kanadas asüüli saanud süürlastest põgenikud panid oma pojale Kanada peaministri Justin Trudeau järgi nime, et tänada Trudeau’d põgenikke soosiva poliitika eest.

29-aastane Muhammad Bilan ja 22-aastane Afraa Bilan saabusid koos kolmeaastase poja Naeli ja nelja-aastase tütre Nayaga Kanadasse Montreali möödunud aasta veebruaris kui Kanadas oli krõbekülm, edastab The Independent.

Paar on tänulik, et neil Kanadasse jääda lubati ning see riik on lisaks neile aidanud veel rohkem kui 40 000 süürlasest põgenikku.

Justin Trudeau Adam Bilan sündis möödunud neljapäeval Calgarys, pere elab selle linna lähedale 1000 põgenikule rajatud linnakus. Vanemad loodavad, et kunagi kohtub nende poeg Kanada populaarse peaministri Justin Trudeau’ga.

Süüria pere pani oma pojale nimeks Justin Trudeau
Süüria pere pani oma pojale nimeks Justin Trudeau Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Bilani pere sõnul oli neil Kanadas alguses raske nii kliima kui keelebarjääri tõttu, kuid nüüd on juba kergem. Kolmas laps, kes sündis Kanadas, pani neid end tundma kanadalastena.

«Ta on meie pere esimene kanadalane, ta sündis siin ja saab Kanada kodakondsuse,» teatas ema Calgary meediale.

Süüria pere pani oma pojale nimeks Justin Trudeau
Süüria pere pani oma pojale nimeks Justin Trudeau Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Bilani pere sai viis aastat tunda, mis tähendab elada keset sõda. Kanada käivitas Süüria sõjapõgenike vastuvõtmise programmi pärast Trudeau peaministriks saamist ning Bilanid nägid selles oma šanssi.

Trudeau asus asmetisse 2015. aasta noembris ja alates sellest on Kanadasse saabunud üle 40 000 Süüria põgeniku.

Justin Trudeau
Justin Trudeau Foto: Christopher Katsarov/The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Kui USA president Donald Trump tahab oma riigi põgenikele sulgeda ja moslemid välja saata, siis naaberriigis Kanadas rakendatakse avatud uste poliitikat.

«Sõja, terrori ja tagakiusamise eest põgenenud on Kanadas oodatud. Mitmekesisus, ka religioosne mitmekesisus, on meie tugevus,» teatas Trudeau sotsiaalmeedias.

2015. aasta detsembris kui Kanadasse saabus esimene lennukitäis Süüria põgenikke, oli Justin Trudeau neid Toronto lennujaamas isiklikult tervitamas ja talvejopesid jagamas.

Süüria sõda on kestnud juba kuus aastat, mitmed varasemalt kuulsad linnad on rusudes ja miljonid inimesed on kas siseriiklikud põgenikud või nad on lahkunud välismaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles