Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Mati Nuudet meenutatakse suurejoonelisel kontserdil

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Andris Tammela
Copy
Mati Nuude.
Mati Nuude. Foto: www.virufolk.ee

Tänavu märtsis möödus kümme aastat populaarse muusiku Mati Nuude surmast, meistrit meenutatakse 7. juunil Käsmus mälestuskontserdiga, mis tähistab ka mehe 70. sünniaastapäeva.

Kontserdi korraldaja Villu Veedla teatel teevad Nuudele kummarduse Ivo Linna, Mait Maltis, Uno Kaupmees ja ansambel Apelsin, kellega koos kogus Nuude aastail 1975-1985 populaarsust.

Kontserdil tulevad ettekandele Nuude poolt popiks lauldud lood, nagu “Himaalaja”, “Seitse inglit, “Lilleõis”, “Oota sa”, “Silmad”, “Oi aegu ammuseid”, “Jambalaya” jpt.

Raadio Elmari peatoimetaja Owe Peterselli kinnitusel on Mati Nuude endiselt üks raadiokuulajate lemmikuid.

“Arvestades asjaolu, et Mati Nuude on meie juurest ära juba kümme aastat, on tegelikult hämmastav, et tema laulud elavad inimeste südames edasi,” rääkis Petersell. “Teisest küljest, kui tegemist on mehega, kes jõudis raadio Elmari küsitluses “Lemmiklaulja läbi aegade” teisele kohale, pole põhjust imestada.”

Muusikaajakirjanik Olavi Pihlamägi meenutas Mati Nuudet peamiselt kahe teguri, suuruse ja lihtsuse kaudu.

“Esiteks oli Mati Nuude suur mees mõõtmetelt, nii suurt lauljat eesti estraadil pole olnud, ja kui tema läbimüüginumbreid vaadata, siis siingi oli “suur” omal kohal,” teadis Pihlamägi. “Samal ajal heasüdamlikult turvaline nii sõpradele kui kuulajatele. Teiseks lihtsus. Inimesena polnud ta staarikompleksis vaevleja ja tema suurus muusikas oligi lihtsus. Temaga võisid kaasa laulda, pelgamata, et ei saa hakkama või ei tule välja.”

Mati Nuude (18. veebruar 1941 – 10. märts 2001) oli noorpõlves üks tuntumaid tõstjaid Eestis. Ta tuli seitse korda Eesti meistriks üliraskekaalus.

Oma lauljapopulaarsusele pani Mati Nuude aluse ansamblis Apelsin.

Märksõnad

Tagasi üles