Kanadas korjatakse liiga kange džinn müügilt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bombay Sapphire džinn
Bombay Sapphire džinn Foto: Jonathan Short/UPPA/Photoshot/Scanpix

Kanada toiduinspektsiooni teatel korjatakse müügilt partii Bombay Sapphire London Dry Gini, mille pudelite sildil on 40-protsendine alkoholisisaldus, kuid laboriuuringud näitasid, et tegelikult on alkoholisisaldus 77-protsendine.

Bombay Sapphire kaubamärgi omanikfirma Bacardi esindaja Amy Fredman kinnitas, et 1,14-liitristes pudelites olev džinn on liiga kange ja tegemist on tootmiveaga, edastab BBC.

Bombay Sapphire džinn
Bombay Sapphire džinn Foto: Jonathan Short/UPPA/Photoshot/Scanpix

Kanada toiduinspektsiooni andmetel ei ole keegi liiga kange džinni joomise tõttu tervisekahjustusi saanud ning seda džinni on müüdud ainult Kanadas, mitte teistes riikides.

Ontario provints oli esimene, kus see ebastandartne džinn avastati ja seal korjati see ka esimesena müügilt. Veel võetakse see džinn müügilt Nova Scotias, Manitobas, Albertas, Quebecis ja Saskatchewanis.

Bombay Sapphire džinn
Bombay Sapphire džinn Foto: Jonathan Short/UPPA/Photoshot/Scanpix

Ontario alkoholikontrolli koja teatel toimus tootmisprotsessis viga, mille tõttu pandi džinn pudelitesse liiga varases staadiumis, mil selle alkohoolse joogi alkoholisisaldus ei olnud veel õigel tasemel.

Nüüdne juhtum on Kanadas teine, mil liiga suure alkoholisisalduse tõttu on jook müügilt eemaldatud.

Eelmine selline juhtum leidis aset märtsis, mil müügilt tuli võtta Georgian Bay viin, milles alkoholisisaldus oli 81 protsenti, kuid oleks pidanud olema 40.

Bombay Sapphire jõudis müügile 1987. aastal. Sellele džinnile annavad talle omase erimaitse kümme ainet: mandlid, sidrunikoor, lagrits, kadakamarjad, võhumõõga juured, heinputk, koriander, kubeebapipar, Hiina kaneelipuu ja ingver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles