Liibüalanna väide: 15 Gaddafi sõdurit vägistasid mind

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iman Al-Obeidi arreteerimine
Iman Al-Obeidi arreteerimine Foto: SCANPIX

Liibüas Tripolis välismaiste ajakirjanike peatuspaigana tuntud Rixose hotellis leidis aset vahejuhtum, mille tekitas üks kohalik naine.

Hotelli saabunud liibüalanna Iman al-Obeidi teatas ajakirjanikele, et Liibüa juhi Muammar al-Gaddafi armee 15 sõdurit vägistasid ta, edastab cnn.com.

Juhtumist tehtud videolt paistab, et naisel on näos vigastusi. Samuti näitas ta jalgadel ja kätel väidetavaid sidumisjälgi.

«Vaadake, mida al-Gaddafi sõdurid minuga tegid. Nad hävitasid mu au,» karjus naine.

Naise sõnul on ta pärit Liibüa mässuliste tugipunktina tuntud Benghasist. Naine lisas, et al-Gaddafi sõdurid röövisid ta Tripoli idaosas.

Välismaa ajakirjanikud ei suutnud naisega juhtunut kinnitada.

Muammar al-Gaddafi pooldajad asusid tegutsema ning naine arreteeriti. Üks hotellitöötaja haaras noa ja karjus: «Äraandja».

Hotelli turvatöötajad püüdsid naist kuulama jäänud välismaa ajakirjanikke laiali ajada. Nende vastu olevat kasutatud ka vägivalda.

Turvameeste sõnul oli tegemist vaimse häirega naisega. Ta viidi kiirabiautosse.

«Kui te mind homme ei näe, siis teadke, et mind tapeti,» karjus naine.

Liibüa valitsus teatas hiljem, et naine on  vabastatud ning oma õe juurde viidud.

Ametnike sõnul kuulatakse naise väidetele tuginedes neli kahtlusalust üle. Üks neist on tuntud politseiohvitseri poeg.

Liibüa valitsuse esindaja Moussa Ibrahimi selgitusel on see naine prostituut, kes ei olnud nõustunud oma väidete tõendamiseks arstliku läbivaatusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles