Põhja-Korea diktaator näeb õudusunenägusid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-il
Kim Jong-il Foto: SCANPIX

Põhja-Korea diktaator Kim Jong-il nägevat õudusunenägusid, kuidas vihane rahvahulk teda kividega loobib.

Diktaator olevat oma hirmu paljastanud Hundai firma ühele asutajale, nüüdseks surnud Chung Ju-yung`ile, kirjutab The Telegraph.

Asja tõi päevavalgele Chung Ju-Yungi poeg Chung Mong-joon.

«Kim Jong-il nägevat õudusunenägusid, kuidas esmalt loobivad teda kividega ameeriklased, siis lõunakorealased ning lõpuks ta oma riigi kodanikud põhjakorealased,» lausus Chung Mong-joon.

Chungi arvates mõistab Põhja-Korea diktaator väga hästi, milline on tegelik olukord ta riigis.

Lõuna-Korea tuntud ärimees Chung Ju-yung külastas ajavahemikul 1998 – 2000 tihti Põhja-Koread, püüdes arendada kahe Korea vahelisi suhteid. Samuti kohtus ta Kim Jong-il`iga.

Kim Jong-il olevat ühel kohtumisel öelnud, et ta on teadlik, kuidas tema riigi elanikud teda vihkavad ja seda hoolimata propagandast, mis tead võimalikult positiivses valguses näitab.

Kimi dünastia on Põhja-Koreas võimul olnud alates 1948. aasta kommunistlikust riigipöördest. Poliitilised vastased saadeti sunnitööle või lihtsalt tapeti.

Kim Jong-il`ist sai Põhja-Korea juht pärast oma isa surma 1994. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles