Kas HÕFF röövib Haapsalult une?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HÕFF toob esmakordselt Eestis kinoekraanile filmiajaloo kõige jubedama ulmekoletise
HÕFF toob esmakordselt Eestis kinoekraanile filmiajaloo kõige jubedama ulmekoletise Foto: HÖFF

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival korraldab avaliku arutelu selle üle, millist mõju on HÕFF avaldanud kuurortlinna Haapsalu kuvandile ja selle noorsoole.

Pealkirja «Kas HÕFF rikub Haapsalu mainet ja röövib elanikelt une?» kandva arutelu ajendiks on viie Haapsalu koguduse vaimulike ühispöördumine, milles tehakse linnale ettepanek lõpetada festivali toetamine ja anda raha hoopis muusikakoolile.

«Oleme ühiselt seisukohal, et õudusi ja vägivalda kunstina esitavate filmide festival ei ole osa kultuuri väärtustava ja edendava kuurortlinna kuvandist. Soovime, et Haapsalu õigustaks jätkuvalt oma laste- ja noortesõbraliku linna tiitlit ja laste ning noorte kehaline ja vaimne areng oleks jätkuvalt prioriteedid,» kirjutasid vaimulikud.

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival
Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival Foto: HÕFF

HÕFFi kunstilise juhi Maria Reinupi sõnul ei ole ürituse eemärk vastandada kirikut või religiooni kultuuriüritustele. «Küll aga soovime diskuteerida selle üle, millest moodustub kultuur ning festivali kuvand, kes on sellise festivali sihtrühm või mida tähendab üks festival linnale? Usun siiralt, et avatud arutelu on edasiviiv jõud,» ütles ta.

Arutelu, kuhu on oodatud kõik haapsalulased ja linna külalised, juhib tuntud telesaatejuht Urmas Vaino.

Üritus leiab aset pühapäeval, 30. aprillil kell 14.30 Haapsalu kultuurikeskuse keldrisaalis ja kestab umbes tund aega.

12. Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival leiab aset 28.-30. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles