Kas enne inimkonda elasid Maal teistsugused intelligentsed olendid?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulnukakuju
Tulnukakuju Foto: Tim Matthews/©UPPA / TopFoto/Scanpix

Ameeriklasest kosmoseteadlane Jason Wright on veendunud, et enne inimkonda elasid meie planeedil, aga võib olla ka Marsil ja Veenusel teistsugused intelligentsed olendid.

Inimkonna senivastamata suur küsimus on, et kas meie päikesesüsteemis olevatel kaugetel planeetidel võib elu olla, edastab Daily Mail.

Meie päikesesüsteem
Meie päikesesüsteem Foto: Panther Media/Scanpix

Astronoomid ja astrofüüsikud otsivad mitmete programmide raamides kosmoseavarustest viiteid elu kohta, kuid seni ei ole midagi konkreetset leitud. Vandenõuteoreetikud on veendunud, et meie päikesesüsteemis ja kogu galaktikas oli ja on eluvorme, millega süsinikul põhinevad inimesed ei ole kokku puutunud.

Tulnukakuju
Tulnukakuju Foto: AP / Scanpix

Pennsylvania ülikooli astrofüüsik Wright on arvamusel, et Maal ja võib-olla veel mõnel meie süsteemi planeedil elasid miljardeid aastaid tagasi kõrgelt arenenud ja kosmosetehnoloogiaga tegelenud olendid, kes mingil põhjusel siit lahkusid ega tulnud enam tagasi. Kas nad tüdinesid ja tahtsid minna sinna, kus varem ei olnud käinud või pidid nad lahkuma näiteks kliimamuutuse ja sõja tõttu?

Tulnukakuju
Tulnukakuju Foto: Tim Matthews/©UPPA / TopFoto/Scanpix

Ameeriklase sõnul võis Maal kunagi neist olla jälgi, kuid nüüdseks on pindmised jäljed hävinenud kas siis inimtegevuse, looduse pealetungi, erosiooni ja maavärinate tõttu.

Wright kirjutas sel teemal artikli pealkirjaga «Prior Indigenous Technological Species», milles ta arutleb nende «tulnukate» teemal ja arvab, et lõpuks jõuame nende saladuse jälile.

«Need algupärased tehnoloogiaga tegeleinud liigid elasid kas Maal või siis kasvuhoonegaasidest vabal Veenusel või Maa sarnasel Marsil, kuid planeetidel toimunud muutused hävitasid nende kohta tõendid,» kirjutas uurija.

Tunukaid kujutav 3D arvutijoonistus
Tunukaid kujutav 3D arvutijoonistus Foto: Panther Media/Scanpix

Samas ta on veendunud, et kuskil sügaval pinnases võib olla märke nende olendite elu ja tegevuse kohta ning kosmosearheloogia, milles pannakse rõhk ebatavalisustele, võib anda vastuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles