Unustatud mõisad avavad tänavu taas uudistajatele uksed

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasila mõisas sai mullu suvel uudistada renoveeritud mõisatorni, kus on püsiväljapanek kuulsa arstiteadlase Karl Ernst von Baeri elust ja tegevusest.
Lasila mõisas sai mullu suvel uudistada renoveeritud mõisatorni, kus on püsiväljapanek kuulsa arstiteadlase Karl Ernst von Baeri elust ja tegevusest. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Tänavu on külastajate kuuel suvepäeval üle Eesti avatud 33 mõisat, kus tegutsevad koolid.

Külastusmängu “Unustatud mõisad” miinimumprogrammina toimub igal täistunnil mõisates giidiga jalutuskäik, avatud on näitused ja kohvikud.

Lisaks korraldatakse koolide tugevuste ja mõisate eripära rõhutamiseks kontserte, töötubasid ja muud huvitavat.

Veebilehekülje andmetel löövad Lääne-Virumaal külastusmängus kaasa Kiltsi, Lasila, Muuga ja Vasta põhikoolid, Ida-Virumaal saab külastada Maidla ja Illuka mõisakoole. Külastuspäevad on 11. juuni, 9.-10. juuli, 30. juuli ning 6.-7. august.

Eesti Mõisakoolide Ühenduse eestvõttel ajaloohuvilistele korraldatav külastusmäng toimub tänavu juba kaheksandat aastat.

Sellise ettevõtmisega tahetakse kaasa aidata kultuuripärandi säilitamisele, piirkonna identiteedi ja maine kujunemisele, inimeste silmaringi laiendamisele ning kooli ja piirkonna koostööle.

Mängu nimi “Unustatud mõisad” on tulnud tõigast, et mõisas paiknevat kooli teavad inimesed küll, kuid ajalooline hoone, varasem staatus ja sellega seotud inimesed on tihti tähelepanuta jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles