«Meie Euroopas»: Riina kujundab Poola rikastele losse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riina Eigi Sobolewska
Riina Eigi Sobolewska Foto: ERR

Teisipäevaõhtuse ETV saate «Meie Euroopas» teiseses loos külastas Maire Aunaste disaineriharidusega Riinat, kelle viis armastus Poola.

Riina kohtus oma armastusega Tallinnas ühel seminaril, asi hakkas kiiresti susisema ning kahe nädala pärast oli ta juba Poolas.

Naise jaoks oli see suur samm, sest ta jättis Eestisse maha nii kodu, lapsed kui karjääri. Ta kinnitas, et ei osanud kunagi arvata, et välismaale kolib, see juhtus lihtsalt niimoodi.

Riina tunnistas, et esimene aasta võõral maal oli raske. Linn oli tundmatu ja ringi liikudes ajas ta näpuga kaardil järge.

Alguses suhtles ta mehega inglise keeles, kuid käis pool aastat keelekursusel ning sai alles siis esimesest barjäärist üle ning julges tasapisi poola keeles suhtlema hakata. Praegu oskab ta keelt juba hästi.

Disainer oli aasta aega oli ta töötu, kuid ta oli alati kindel, et töö leidmine on vaid aja küsimus. Ta veetis aega pargis lugedes ning disainipoodides maad uurides, et see talle hiljem abiks oleks.

«Ei ole nii lihtne, et tuled võõrale turule ja lööd ukse jalaga lahti,» manitses ta. Praegu töötab ta arhitektuuribüroos katseajaga ja loodab ka põhikohaga tööle saada. Riina sõnul pole poolakate maitse kindlasti sama, mis eestlastel.

Seal ehitatakse losse, mida on terve riik täis. «Rikkad tellijad tahavad ikka sellist klassitsistlikku imelikkust,» muigas naine.

Riina arvas, et tema äraminek tuli lastele kasuks ning õpetas neile isesesvat elu. Ta abituriaendist tütar Kadri-Liis rääkis, et ema hakkas tasapisi välismaal käima neli aastat tagasi. Ema tahtis ka teda kaasa võtta, kuid Kadri-Liis ei tahtnud minna.

Riina poeg õpib ülikoolis filosoofiat ning plaanib aastaks kodumaalt lahkuda. Naine toetab teda täielikult, sest hilisemas elus ei pruugi tal sellist võimalust enam ette tulla.

Riina kinnitas, et Poola pole ainult läbisõidumaa ja seda tasuks kindlasti külastada. Seal on fantasitline loodus ja mäed, mida siinmail pole. Naine mainis ka, et Eestiga võrreldes on seal hinnad väga odavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles