«Meie Euroopas»: kodutu Tuljo üritab Londonis ellu jääda

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuljo Kaar
Tuljo Kaar Foto: ERR

Teisipäevaõhtuse ETV saate «Meie Euroopas» esimeses loos kohtas Maire Aunaste Londonis elavat Tuljot, kes läks sinna ilusat elu otsima, kuid pole seda veel leidnud.

22-aastane valgalane on sellel aastal suurema osa ajast seigelnud Inglismaal ning saatetegijatega kohtumise hetkeks oli mees juba paar päeva lageda taeva all ööbinud.

Esmalt läks ta Inglismaale jaanaris, tuli Eestisse tagasi ning juulis läks jälle. Ta on tööd otsinud, kuid pole midagi püsivat leidnud.

Esialgu elas ta sõbra juures, kuid tollel sai raha otsa ja saatis ta minema. Ta elas paar päeva noorte kodutute keskuses ning on ööbinud rongijaamas.

See, kes hädalist tänaval aitab, ei olene kodutu sõnul rahvusest, vaid inimesest. Tuljo on õppinud inimese tuju ja olekut juba kaugelt hindama, et kes võib temasse sõbralikult suhtuda ja kes mitte.

Inglise keele õppis noormees ära kuue aastaga filmide kaudu.

Tuljo hoiab end puhtana ning otse tänavale magama ei heida, ta paneb ajalehed enne alla. Ta kinnitas, et on seadusekuulelik kodanik ja ei varasta kunagi. Teised tänavainimesed õpetasid, et nuga ei tohi kaasas kanda, sest selle eest võib viieks aastaks vangi minna.

Inglaste puhul peab ta kõige jubedmaks, et nad loobivad rämpsu maha. Ta on ka Hispaanias elanud ning temperamentsete lõunamaalastega sai ta hästi läbi.

Tuljo tunnitas, et pole elu jooksul rahaga ümber käima õppinud. Ta on näiteks SMS-laenuandjale võlgu mitukümmend tuhat krooni ning ei kiirusta seda ära maksma.

Reeglina rõõmsameelne noormees on vahel nukker ka. Siis, kui raha pole ja kõht on tühi. Saatetegemise päeval oli tema hommikusöögiks ühe naela eest ostetud pulgakomm ning must tee.

Tuljo sõnul on välismaal ellu jäämise võtmeks leida sõpru, sest kui oled tülikas, ei taha sind keegi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles