Koolikiusamise all kannatanud tüdruk annetas oma pikad juuksed vähihaigetele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Soome teismeline tüdruk, kes kannatas pikka aega koolikiusamise all, otsustas olla eeskujuks ja annetas oma ilusad pikad juuksed vähihaigete laste heaks, kellele ta juustest parukad tehakse.

Kotkas elava 17-aastase Heidi Suurnäkki sõnul on ta ise kogenud, kui julmad võivad lapsed olla ja selle tõttu langetas ta otsuse aidata haigeid lapsi, kes oma haiguse ja ka ravi tõttu kiilaks jäämise pärast võivad kiusamise ohvriks langeda, edastab Yle.

Tüdrukul olid veel üks nädal tagasi tugevad ja paksud pruunid juuksed, kuid lihavõtete ajal lasi ta endale poisipea lõigata.

Noor soomalanna leidis internetist Ühendkuningriigis tegutseva Little Princess fondi, kuhu saab vähihaigete jaoks juukseid annetada. See fond laseb annetatud juustest teha Hiinas vähihaigete jaoks parukaid, mida jagab abivajajatele.

Suurnäkki sõnul andis talle juuste lõikamiseks tõuke ta isapoolse vanaema suremine üks nädal tagasi rinnavähki.

«Leidsin, et väikesel lapsel võib olla keeruline, kui ta ravi tõttu juuksed kaotab. Mind kiusati koolis ja tean, kui julmad võivad kaaslased üksteise suhtes olla. Lapse mõtlevad tihti mustvalgelt ega saa veel kõigest aru,» selgitas teismeline.

Heidi Suurnäkki loodab, et ta paksudest juustest saavad paruka kaks last.

Noor soomlanna teatas oma ettevõtmisest sotsiaalmeedias, kus ta on saanud palju positiivset tagasisidet. Lisaks palus üks professionaalne moefotograaf ta oma modelliks.

Euroopas maksab inimjuustest paruka tegemine tuhandeid eurosid, kunstjuustest parukate hind on 100 – 200 eurot.

Soome vähiliidu teatel on vähihaiged viimastel aastatel hakanud vähem oma kiilast pead häbenema ja selle tõttu on ka parukate kandmine vähenenud. Eelistatakse moekaid mütse ja rätikuid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles