Pärnakate lemmiktänavafestival kolib Pärnu vanalinna

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavafestival Augustiunetus toob üheks õhtuks linna tänavatele, kohvikutesse ja parkidesse poolsada kultuurisündmust ja üle 70 üheõhtukohviku.
Tänavafestival Augustiunetus toob üheks õhtuks linna tänavatele, kohvikutesse ja parkidesse poolsada kultuurisündmust ja üle 70 üheõhtukohviku. Foto: Mailiis Ollino

Tänavafestival Augustiunetus toimub tänavu augustis esmakordselt Pärnu vanalinnas Kuninga tänaval, et aidata muuta piirkonda linlastele atraktiivsemaks. Seni on festival toimunud rannahooaja peatänava, Supeluse tänava ääres.

«Seitsme aastaga on Augustiunetus muutnud Supeluse tänava atraktiivseks ja ihaldusväärseks suvesündmuste korraldamise paigaks,» ütles tänavuse Augustiunetuse eestvedaja Eleka Rugam-Rebane. «Nüüd on aeg pöörata pilk Pärnu ilusa vanalinna suunas, mis kipub pahatihti jääma inimtühjaks. Püüame hakata seda tänavafestivaliga muutma ja aidata linna jaoks ajalooliselt tähtsat tänavat taasavastada.»

Tänavafestival Augustiunetus  
Tänavafestival Augustiunetus  Foto: Mailiis Ollino

Tänavafestival Augustiunetus toimub tänavu 12. augustil Pärnu vanalinnas ja selle peateljeks on Kuninga tänav. «Kolime festivali juba traditsiooniliseks saanud Supeluse tänavalt südalinna poole. Paneme Kuninga tänava piirkonna koos ümberkaudsete tänavatega värvikalt elama,» lisas Rugam-Rebane. 

Tänavafestival Augustiunetus
Tänavafestival Augustiunetus Foto: Mailiis Ollino

Eleka Rugam-Rebase sõnul muutub seoses toimumiskoha muutumisega ka festivali programm, kuid selle keskseks ideeks jääb endiselt kogukonnakesksus. «Nagu Supeluse tänavalgi, ootame ka vanalinna piirkonna ettevõtjate rohket osavõttu festivali korraldamisel.»

Augustiunetus täistuuridel.
Augustiunetus täistuuridel. Foto: Mehis Palotu

Tänavafestival Augustiunetus toimub tänavu kaheksandat korda, festivali korraldab MTÜ Kastan Taskus. Mullu külastas festivali hinnanguliselt 10 000 inimest, toimus üle poolesaja sündmuse ja avatud oli üle 70 üheõhtukohviku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles