Esietendub uus eestimaine muusikal "Libahunt"

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uues eestimaises muusikalis "Libahunt" mängib Tiinat Liisi Koikson ja Margust Arno Tamm.
Uues eestimaises muusikalis "Libahunt" mängib Tiinat Liisi Koikson ja Margust Arno Tamm. Foto: promo

Laupäeval, 26. märtsil esietendub nuku- ja noorsooteatris uus eestimaine muusikal "Libahunt". 2011. aastal möödub 100 aastat August Kitzbergi tragöödia „Libahunt“ lavalejõudmisest.

Kitzbergi näidendist inspireeritud lavalugu valmib väga eripalgelise loomemeeskonna ühistöö tulemusena.

Muusika autorid on Jaagup Kreem ja Tiit Kikas, lavastab tuntud ooperilavastaja Neeme Kuningas (Rahvusooper Estonia), kunstnikuna teeb kaasa filmirežissöör ja Singer Vingeri laulja Hardi Volmer.

Lavakostüümid valmivad Grete "Stitch" Lausi originaalloominguna. Grete on õppinud moekunsti ning stilistikat Milanos ja Londonis, samuti olnud stilist Kerli Kõivu muusikavideo "Army of Love" juures. Koreograafia seab Vahur Agar (Terminatorz Family).

Kaasajastatud muusikaline uusversioon “Libahundist” on välimuselt tundmatuseni erinev Kitzbergi näidendi tavapärasest tõlgendusest.

See on fantaasiarikas ja muinasjutuline maailm, kus seisavad vastamisi kaks leeri: hundid ja inimesed. Maailmas, milles valitseb hirm kõige võõra ees ja kus ellujäämine põhineb karjaseadustel, on raske jääda truuks iseendale. Kas tõeline armastus suudab sellises maailmas ellu jääda?

Peaosades Tiina – Liisi Koikson, Mari – Hanna-Liina Võsa ja Margus – Arno Tamm; teistes osades Kaire Vilgats, Triinu Taul, Silver Laas, Taavi Tõnisson, Ingrid Isotamm jpt. Laval "Eesti talendi" finalist tantsutrupp Terminatorz Family.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles