Nüüdistantsusõpru oodatakse linnalaagrisse

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel suvel etendati laagris valminud tantsulavastust “Ütle “REDEL”...” Pärnus Raehoovis.
Eelmisel suvel etendati laagris valminud tantsulavastust “Ütle “REDEL”...” Pärnus Raehoovis. Foto: Ardi Truija

Laupäeval ja pühapäeval toimuvad MTÜ Tantsukingad Löövad Pilli eestvedamisel nüüdistantsu linnalaagrid Pärnus Maarja-Magdaleena gildi ärklisaalis ning Gabriele moe- ja tantsukoolis. Oodatud on 14-22aastased noored.

Juhendavad Annika Viibus (nüüdistants) ja Kardo Ojassalu (akrobaatika ja tõstetehnika), järgmistes laagrites Kati Juurik, Eliisa Lott ja Katre Aab.

Linnalaagrid toimuvad veel 22.-23. aprillil ja 14.-15. mail, augustis tullakse kokku viieks päevaks ja laager lõpeb tantsulavastusega.

Eelmisel suvel valmis laagritöös noorte tantsulavastus “Ütle “REDEL”...”, mida esitati Pärnu Raehoovis. Lavastust etendati Pärnus veel novembri tantsufestivalil ja aprillis osaletakse sellega Haapsalus festivalil “LONKS – loominguliste noorte kokkusaamine”.

Nüüdistantsu linnalaagreid korraldab eelmisel suvel loodud vabaühendus Tantsukingad Löövad Pilli, mis organiseerib alternatiivse kunsti töötube, muusikasündmusi ja koolitusi.

“Meile tundus eelmisel aastal, et noortel tantsijatel oli vähe väljundit ja kuna tegelen ise selle tantsustiiliga, otsustasime laagri korraldada,” meenutas Annika Viibus, kes on lõpetanud Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia tantsuõpetaja ja koreograafina.

“2010. aastal osales laagris 16 noort, see oli positiivne üllatus, sest kaasaegne tants on seni Pärnus natuke võõras suund olnud. Meiega liitunud noored avastasid seda laadi tantsukunsti ja meie anname neile võimaluse sellega tegelda,” oli Viibus rahul.

Mullu suvel kasutati esinemispaigana Raehoovi ja lavastuse oluline osa oli street-punk-band R.P.M. Selleks suveks loodetakse leida uus esinemiskoht ja muusikaline kollektiiv.

“Tahame edaspidigi bände ja tantsuõpetajaid vahetada, muu ülesehitus jääb samaks,” lubas Viibus. “Selle suve lavastuse sisu ja kontseptsioon alles kujunevad, paljus sõltub see õpilastest, kes laagritesse tulevad, teemadest, mis neid huvitavad.”

Tantsima võivad tulla ka treeningukogemuseta noored. Suvelaagrite kohta saab infot, kirjutades vabaühenduse meilil.

Mõni vaba koht on veel sel nädalavahetusel toimuvasse laagrisse, rohkem noori mahub aprilli- ja augustikuu laagritesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles