EBU: Venemaa jääb tänavuselt Eurovisioonilt kõrvale (8)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina julgeolekuteenistus SBU keelas Venemaad esindava Julia Samoilova esinemise Kiievis toimuval Eurovisiooni lauluvõistlusel.
Ukraina julgeolekuteenistus SBU keelas Venemaad esindava Julia Samoilova esinemise Kiievis toimuval Eurovisiooni lauluvõistlusel. Foto: HO/AFP/Scanpix

Euroopa Ringhäälingute Liit (EBU) teatas, et kuna Venemaa esindaja Julia Samoylova ei saa Kiievisse Eurovisioonile sõita ja Pervõi Kanal lükkas tagasi kaks alternatiivset lahendust, ei saa Venemaa 2017. aasta Eurovisioonil osaleda.

Ukraina keelas Julia Samoyloval kolmeks aastaks riiki sisenemise, kuna lauljatar külastas Krimmi ja ületas piiri Venemaa poolelt.

EBU pakkus Venemaale välja kaks lahendust - kas võtta osa satelliitpildi vahendusel või valida teine artist, kes saaks võistluse ajaks seaduslikult Ukrainasse tulla.

«Kahjuks lükkas Pervõi Kanal mõlemad ettepanekud tagasi ja on nüüdseks teatanud, et nad ei kavatse 2017. aasta Eurovisiooni lauluvõistlust üle kanda. Kahjuks tähendab see, et Venemaa ei saa osa võtta selle aasta võistlusest. Me soovisime väga, et kõik 43 riiki saaksid osaleda ning me tegime selle saavutamiseks kõik mis meie võimuses,» teatas EBU.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles